Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija volontera i ribiča

Spašavajući vojnika Ryana spasili Ryanu i pronašli poruku u boci

Spašavanje psa
Foto: Privatni album
1/8
27.01.2014.
u 18:05

Nakon dojave o kujici ostavljenoj na vukovarskoj Adi, naišli su i na pismo djece iz kampa Garfield u Mađarskoj

Nakon dojave da je na vukovarskoj Adi netko iskrcao štene i da je tamo već danima, volonteri Udruge Daj šapu Vukovar krenuli su u akciju nazvanu Spašavanje vojnika Ryana. U pomoć su im priskočili ribiči Športske ribolovne udruge Dunav i prevezli ih svojim čamcem.

Mamac u kavezu

– Na Adi su Vesna i Nikolina postavile boks s hranom kao mamcem. Nije prošlo dugo kad su nam ribiči javili da je pas uhvaćen – priča Maja Vujković Banovak iz Udruge. No, kaže, kad su Željko i Marijan stigli s kavezom, u njemu je bila kujica. Nazvali su je Ryana. No, to nije bilo jedino iznenađenje dana. Dok su postavljale zamku za psa, volonterke su na Adi pronašle bocu u kojoj je bila poruka. Poslala su je djeca, polaznici Garfield kampa negdje u Mađarskoj, 29. lipnja 2011., bacivši je u plastičnoj boci u Dunav.

– Pokušat ćemo sve da dođemo do djece. Pisali smo na službenu adresu kampa i obavijestili ih da smo pronašli poruku, a u svemu će nam pomoći i naši prijatelji volonteri iz Budimpešte – kaže nam Maja.

Vesela i zaigrana

I dok traje njihova potraga za autorima poruke, Ryana se smjestila u improviziranom skloništu Udruge i od uplašenog psa postala mali vražićak. Vesela je i zaigrana, no dobro se slaže i s mačkama i sa psima, a djecu obožava. I naravno, traži novi dom jer iz bivšeg su je jednostavno odbacili. Iako je ostavljena s očitom namjerom da je nitko ne pronađe, teško će biti naći krivca za to jer kujica nema čip i ne zna se njezin vlasnik. Želite li je udomiti, nazovite volontere koji se brinu o njoj na 091/3021120.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije