Jeste li ikada pripremali tjesteninu s parmezanom i limunom? To vam se čini kao nespojiva kombinacija? E, pa razmislite ponovno jer ovaj recept će vam vrlo vjerojatno promijeniti mišljenje.
Naime, riječ je o jednostavnom umaku kojeg možete napraviti od sastojaka koje gotovo pa sigurno već imate kod kuće, a gotov je u tren oka. Kod ovog recepta zanimljivost leži upravo u aromi limuna koja se sjajno slaže i pojačava okus parmezana, a ako ga želite ‘pojačati’ s proteinima, dodajte mu piletinu ili škampe, piše blog SaltandLavender.
VEZANI ČLANCI:
Sastojci:
- 300 g tjestenine
- 30 g maslaca
- pola žlice brašna
- 1 režanj češnjaka
- 60 ml temeljca ili suhog bijelog vina
- žličice soka od limuna
- korica od pola limuna
- 240 ml vrhnja za kuhanje
- 30 g ribanog parmezana
- sol i papar po ukusu
Priprema: Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju, no s vatre ju maknite koju minutu ranije da bude al dente. Kad je tjestenina skoro pa gotova, zagrijte tavu na srednje jakoj vatri i dodajte maslac. Kad se rastopi, pospite brašnom i miješajte nekoliko minuta. Dodajte naribani češnjak, a zatim temeljac (ili vino) te limunov sok i koricu. Pustite da se krčka par minuta. Nakon toga dodajte vrhnje, umiješajte parmezan i maknite tavu s vatre. Začinite solju i paprom po želji. Dodajte ocijeđenu tjesteninu u tavu i miješajte dok se se pašta ne prekrije umakom u potpunosti ne prekrije. Po želji ukrasite s još parmezana i malo nasjeckanog peršina
Znate li koliko dugo sirova piletina može stajati u hladnjaku? Pripazite na ove znakove!