Kuhano vino, pa kuhani gin, švedski Glogg... Navedene zimske napitke ispijalo se cijeli prosinac, posebno posljednjih nekoliko dana, pa je vrijeme za nešto novo.
Ako planirate napraviti doček kod sebe doma, ili idete nekome u goste, idealno je vrijeme da isprobate još jedno kuhano alkoholno piće - rakiju!
Domaći recept pronašli smo na Facebook stranici Moj mali dio Slavonije, a sve što vam je potrebno za 4 šalice je 2 velike žlice šećera i otprilike 2-2.5 dcl rakije po izboru.
Trebamo li prati zube prije ili poslije kave? Stručnjaci imaju odgovor!
U jednu malu posudu dodajte šećer i topite ga na laganoj vatri do svijetlo smeđe boje. Maknite posudu s vatre i polako dodajte rakiju, a zatim sve vratite na laganu vatru i čekajte da rakija prokuha.
Ugasite vatru, a posudi približite upaljenu šibicu i zapalite kuhanu rakiju - tako će izgorjeti alkoholna para i rakija će biti ukusnija. Nakon 2-3 sekundi poklopite posudu da se ugasi plamen, a cijeli postupak ponovite 2-3 puta.
Ako želite dodatne arome, možete u topljeni šećer ubaciti klinčić, anis, naranču, mandarinu...
Vino za srce, a šampanjac za mozak? Doznajte zašto su dobra ova alkoholna pića