pripazite

Stomatologinja upozorava: Postoje štetni učinci ako redovito konzumirate ovo piće

Shutterstock
15.09.2024.
u 07:00

Napitak je postao viralan posljednjih godina zbog svojih navodnih zdravstvenih dobrobiti

Koliko puta vam je na TikToku ili nekoj drugoj društvenoj mreži izašao video s prednostima ispijanja vode s limunom? Brzo gotov napitak postao je viralan posljednjih godina zbog svojih navodnih zdravstvenih dobrobiti, uključujući povećanje hidratacije, i unos vitamina C, ali i kao alternativa opcija gaziranim ili voćnim sokovima punih šećera. No, ispijanje vode s limunom nosi potencijalnu zdravstvenu opasnost, izjavila je stomatologinja Stephanie Dumanian, prenosi BuzzFeed.

"Neću lagati, vidim puno učinaka konzumiranja vode s limunom na pacijentovu caklinu. Prvo ga upitam što se dogodilo i ima li refluks kiseline jer ne mogu shvatiti promjenu. A onda kažu da vodu s limunom piju svaku jutro i to nakon što se probude", rekla je Dumanian.

VEZANI ČLANCI:

Objasnila je i da zube ne trebate prati nakon što ste ih izložili značajnim količinama kiseline u vodi s limunom ili bilo kojem drugom piću ili hrani. "Vi u osnovi čistite zube kiselinom", objasnila je. Umjesto toga, predložila je zube operete prije nego što popijete ovo piće ili da pričekate 20 do 30 minuta nakon toga. Alternativno, usta možete isprati vodom da biste isprali kiselinu, a zatim ih kasnije iščetkati. Ili vodu s limunom možete piti na slamku. Neki moji pacijenti kažu mi da ga vole piti vruće, a ja im kažem da ga puste da dođe na sobnu temperaturu i da ga piju na slamku". 

GALERIJA: Nemojte pretjerivati: Ovo je 8 znakova da konzumirate previše mliječnih proizvoda

1/9

Napomenula je i da će upotreba slamke spriječiti da kiseli napitak dođe u kontakt sa zubima te da ova tehnika može biti korisna i kada se pije kava. "Također pomaže u smanjenju mrlja, posebno od kave. Kava onda nije izložena vašim zubima koliko bi inače bila", zaključila je. 

Volite povremeno popiti 'čašicu'? Kad pijete, pijte džin jer je najzdravije alkoholno piće:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije