novi trend mršavljenja

Piće za uzak struk je hit na TikToku: Unatoč neprivlačnom imenu, gen Z ga obožava

Foto: Shuterstock
1/2
11.08.2024.
u 14:00

Piće je nazvano tadpole water, što u prijevodu znači voda punoglavaca, zbog izgleda koji podsjeća na mladunce žaba koje plivaju u ribnjaku

Jedno piće, koje ima apsolutno neprivlačno ime, novi je hit među djevojkama generacije Z koje tvrde da može brzo smanjiti struk. Recept za skidanje viška masnoće čine topla voda, nekoliko žlica chia sjemenki i malo svježeg limuna. Piće je nazvano tadpole water, što u prijevodu znači voda punoglavaca, zbog izgleda koji podsjeća na mladunce žaba koje plivaju u ribnjaku, piše New York Post.

Novi "trik" za uzak struk preplavio je društvene mreže, osobito TikTok. Mariah Padilla (18) samo je jedna od djevojaka koja je isprobala ovo piće, a njezin video prikupio je više od 1,3 milijuna pregleda. "Je li ukusno? Ne, tekstura je čudna, a ima i čudan okus, no mogu potvrditi da djeluje na mršavljenje", rekla je Mariah te dodala da je smršavila tri kilograma u tri dana.

@this.is.not_mariah tadpole water😋 #chiaseeds #chiawater #fypシ゚viral ♬ original sound - mariah

 

Iako im se ukus ne sviđa, mnoge djevojke i dalje nastavljaju piti chia sjemenke pomiješane s vodom, a sve u cilju postizanja vitke figure. Tako se vjeruje da chia sjemenke u ovoj kombinaciju imaju svojstva koja pomažu u brzom gubitku kilograma. "Chia sjemenke pune su hranjivih tvari koje mogu podržati brojne zdravstvene dobrobiti", piše u nedavnom izvješću Harvard Healtha.

VEZANI ČLANCI:

Stručnjaci su objasnili da su sjemenke pune vlakana, proteina, omega-3 masnih kiselina, antioksidansa, vitamina i minerala te da podržavaju zdravlje probavnog sustava i kontrolu tjelesne težine. Osim toga, pomažu i u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola. "Kada se chia sjemenke progutaju, one u želucu stvaraju tvar sličnu gelu koja može povećati osjećaj sitosti i smanjiti apetit i unos kalorija", objasnili su stručnjaci. 

@jeneatsart

 

♬ original sound - She Eats Art | Chef & Artist

Jen, entuzijastica umjetničke kuhinje, podsjetila je djevojke da je glavno pravilo za spravljanje ovog napitka taj da je chia sjemenke potrebno namočiti. "Zdravstveni savjet dana: ako ne stavite u vodu svoje chia sjemenke prije nego što ih konzumirate, vaše chia sjemenke će se proširiti u vašem želucu te će uzrokovati blokadu što znači da ćete imati zatvor. I to će samo poremetiti vaš probavni sustav", savjetovala je Jen.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije