Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napravite što možete

Riješite se stresa na poslu jednom i zauvijek uz ovih 5 savjeta

stres na poslu
Foto: Thinkstock
06.05.2014.
u 11:00

Čaj ili osvježavajući napitak s ekstraktom đumbira najbolje je popiti nakon ručka jer ubrzava prolazak hrane iz želuca do crijeva.

Pretvorite svoje poslovno okruženje u ambijent bez stresa.

Osvježite se mirisom citrusa

Reski miris citrusnog voća poboljšava raspoloženje jer slabi aktivnost dopamina. Zato na radnom stolu držite bočicu s osvježavajućom vodicom za lice u spreju (tzv. mist). Najučinkovitiji su mirisi naranče i grejpfruta.

Poboljšajte probavu čajem od đumbira

Čaj ili osvježavajući napitak s ekstraktom đumbira najbolje je popiti nakon ručka jer ubrzava prolazak hrane iz želuca do crijeva. U vruću vodu ulijte dvije kriške svježeg đumbira, tome dodajte žličicu meda i krišku limuna.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Očistite zrak biljkom u teglici

Spatifilum (ili bijeli ljiljan) najzdraviji je izbor za biljku koju ćete držati na radnom stolu. Zašto? Znanstvenici tvrde da eliminira tipične zagađivače iz zraka u prostoriji, kao što su trihloroetilen i benzen, koji uzrokuju glavobolju.

Pobrinite se za urednost radnog stola

Nesređeni stol – nesređene misli, tvrde znanstvenici. Dakle, poruka je jasna. Također, izaberite nekoliko nijansi zelene boje za detalje na stolu, jer je dokazano da ova boja smiruje i snižava krvni tlak.

Oraspoložite se pogledom na fotografije najdražih

Uokvirena fotografija vama najvoljenije osobe na radnom stolu definitivno će ublažiti pritisak okruženja i osjećaj da ste na poslu. Nemate mjesta za okvir na stolu? Upotrijebite fotografiju kao screensaver.

>>Stres je zarazan! Možete se zaraziti čak i gledanjem napete TV emisije

>>Sretni ste jer imate posao. No, evo kako vam rad u uredu narušava zdravlje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije