Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zanimljivi podaci

Studija otkrila pravi razlog zašto žene masturbiraju, a evo i koliko često to rade

Shutterstock
09.07.2024.
u 20:29

Ne radi se samo o seksualnim fantazijama i o zadovoljstvu..

Žene masturbiraju kako bi se oslobodile stresa, a ne zato što ih pokreću bijesne seksualne fantazije, otkrilo je novo istraživanje provedeno u Švicarskoj. Istraživanje je anketiralo 370 Švicarki u dobi od 18 do 56 godina tijekom mjesec dana, promatrajući koliko često masturbiraju i motive koji stoje iza toga.

U prosjeku, svaka je žena zadovoljila sebe devet puta tijekom razdoblja od 30 dana - ili, otprilike dva puta tjedno. Međutim, one koje su prijavile visoku razinu stresa vjerojatnije su češće masturbirale.piše NY Post.

VEZANI ČLANCI:

"Prema ženama u našoj studiji, masturbacija služi kao strategija za izazivanje pozitivnih emocija i promicanje opuštanja kada su pod stresom", izjavili su istraživači u svojoj studiji, objavljenoj u International Journal of Sexual Health

"Ovi su nalazi u skladu s prethodnim istraživanjem koje je istaknulo ulogu masturbacije kao strategije suočavanja s psihološkim stresom i kao sredstva za opuštanje", dodaju.  Prema studiji, 64 posto ispitanih žena reklo je da masturbira za oslobađanje od stresa.

U međuvremenu, samo 55 posto je reklo da je im je masturbiranje izazvalo osjećaje radosti. "Za mene je to ventil za ublažavanje stresa", napisala je jedna žena. "Primjećujem da, primjerice, češće masturbiram tijekom ispitnih rokova." "Masturbacija mi odvlači pažnju i oslobađa me od stresa", rekla je druga.

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

Komentara 2

VL
Vladek37
23:03 09.07.2024.

One masturbiraju a ja u krizi.

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
00:48 10.07.2024.

One žele mambo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije