zanimljivo istraživanje

Znate li zašto generaciju Z odbijaju scene seksa u filmovima? Evo odgovora!

Shutterstock
08.07.2024.
u 21:11

Jedan od svakog četvrtog ispitanika (27%) vjeruje da scenama seksa i golotinji sada "nije mjesto" u filmovima i TV-u

Gotovo polovica pripadnika generacije Z (43%) priznaje da su isključili film nakon što je naišla scena seksa — više nego bilo koja druga generacija. To pokazuje pikantno novo istraživanje koje je proveo Talker Research među 2000 Amerikanaca, a koje je pokazalo da je 33% svih ispitanih prestalo gledati film tijekom scene seksa, piše NY Post.

Milenijalci su generacija koja će najmanje dopustiti da scena seksa stane na put dovršetku filma (26%). Mlađi Amerikanci i njihova tolerancija prema golotinji i scenama seksa u filmovima u posljednje su vrijeme vruća tema rasprava, a nedavna studija The Economista pokazala je da su se golotinja i scene seksa smanjile za gotovo 40% od 2000. godine.

VEZANI ČLANCI:

Jedan od svakog četvrtog ispitanika (27%) vjeruje da scenama seksa i golotinji sada "nije mjesto" u filmovima i TV-u. Utvrđeno je da se najvjerojatnije tako osjećaju osobe koje dolaze iz doba booma (35%).

Četrdeset i tri posto ispitanih vjeruje da su scene seksa ili uvijek ili uglavnom nepotrebne i ne dodaju užitak ili poboljšanje priče - generacija Z bila je generacija koja se najviše složila s ovim mišljenjem.

Jedva svaki deseti smatra da scene seksa uvijek pridonose priči ili poboljšaju iskustvo gledanja. S rodnog stajališta, rezultati su pokazali da je vjerojatnost da će žene isključiti film ako se pojavi scena seksa gotovo dvostruko veća od muškaraca (42% odnosno 23%). Žene također rjeđe od muškaraca vjeruju da je scenama seksa još uvijek mjesto u modernom filmu (51% do 63%).

O ovim stvarima muškarci i žene zapravo razmišljaju tijekom seksa, tvrdi istraživanje! 

 

Komentara 2

ST
struky3_
06:56 09.07.2024.

Na svu sreću scene nasilja su uvijek dobrodošle.

OX
oxymoron
02:28 09.07.2024.

A koje je to „rodno stajaliste“???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije