mljac!

Tako fina, a tako jednostavna: Isprobajte Caprese tjesteninu

shutterstock
14.09.2023.
u 16:30

Brz i jednostavan recept koji služi kao obrok ili prilog, jednako je dobar topao ili na sobnoj temperaturi.

Ništa se ne može usporediti s vrhunskim ljetnim rajčicama. Volimo slaviti njihovu slatkoću kuhajući ih u maslinovom ulju, dodajući ocat, miješajući ih s kuhanom tjesteninom i dodavanjem svježeg bosiljka i mozzarelle. Ova je tjestenina odličnog okusa - i topla i na sobnoj temperaturi. Ovo je jedan od onih recepata koji će biti onoliko dobri koliko i sastojci koje koristite, prenosi Simply Recipes.

Sastojci:

  • 2 žlice, plus 1 1/2 žličica soli
  • 450 grama tjestenine
  • 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 4 šalice cherry rajčica (oko 600 grama)
  • 1/2 žličice crnog papra, plus još za posluživanje
  • 3 žlice crvenog vinskog octa
  • 230 grama mozzarelle
  • 1 šalica svježeg bosiljka, grubo natrganog

VEZANI ČLANCI: 

Upute:

1. Zakuhajte 4 litre vode i 2 žlice soli u velikom loncu na srednje jakoj temperaturi. Ubacite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne budu al dente, oko 10 minuta. Ocijedite i prebacite u veliku zdjelu.

2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte rajčice, papar i preostalu 1 1/2 žličicu soli; kuhajte, često miješajući, dok rajčice ne počnu pucati, oko 3 minute. Umiješajte ocat. Kuhajte uz često miješanje dok se umak malo ne zgusne i dok se rajčice ne počnu raspadati, oko 6 minuta.

VEZANI ČLANCI: 

3. Ubacite smjesu rajčice u zdjelu s tjesteninom i pomiješajte. Umiješajte mozzarellu i bosiljak. Po želji dodajte još crnog papra. Salatu s tjesteninom možete čuvati u hladnjaku do 3 dana. Za najbolji okus ostavite je na sobnoj temperaturi prije posluživanja.

Stručnjaci otkrili: Nemojte držati ulje na ovom mjestu jer može biti štetno!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije