Ništa se ne može usporediti s vrhunskim ljetnim rajčicama. Volimo slaviti njihovu slatkoću kuhajući ih u maslinovom ulju, dodajući ocat, miješajući ih s kuhanom tjesteninom i dodavanjem svježeg bosiljka i mozzarelle. Ova je tjestenina odličnog okusa - i topla i na sobnoj temperaturi. Ovo je jedan od onih recepata koji će biti onoliko dobri koliko i sastojci koje koristite, prenosi Simply Recipes.
Sastojci:
- 2 žlice, plus 1 1/2 žličica soli
- 450 grama tjestenine
- 1/2 šalice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 4 šalice cherry rajčica (oko 600 grama)
- 1/2 žličice crnog papra, plus još za posluživanje
- 3 žlice crvenog vinskog octa
- 230 grama mozzarelle
- 1 šalica svježeg bosiljka, grubo natrganog
VEZANI ČLANCI:
Upute:
1. Zakuhajte 4 litre vode i 2 žlice soli u velikom loncu na srednje jakoj temperaturi. Ubacite tjesteninu i kuhajte prema uputama na pakiranju dok ne budu al dente, oko 10 minuta. Ocijedite i prebacite u veliku zdjelu.
2. Dok se tjestenina kuha, zagrijte ulje u velikoj neprianjajućoj tavi na srednje jakoj temperaturi. Dodajte rajčice, papar i preostalu 1 1/2 žličicu soli; kuhajte, često miješajući, dok rajčice ne počnu pucati, oko 3 minute. Umiješajte ocat. Kuhajte uz često miješanje dok se umak malo ne zgusne i dok se rajčice ne počnu raspadati, oko 6 minuta.
VEZANI ČLANCI:
3. Ubacite smjesu rajčice u zdjelu s tjesteninom i pomiješajte. Umiješajte mozzarellu i bosiljak. Po želji dodajte još crnog papra. Salatu s tjesteninom možete čuvati u hladnjaku do 3 dana. Za najbolji okus ostavite je na sobnoj temperaturi prije posluživanja.
Stručnjaci otkrili: Nemojte držati ulje na ovom mjestu jer može biti štetno!