Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kosa je važna

Tijekom životnog vijeka žena promijeni frizuru 104 puta!

victoria beckham
reuters
19.07.2010.
u 08:00

U frizerski salon žene idu zbog promjene, iz dosade, zbog podizanja samopouzdanja, modnih trendova i - kad posijede.

Tijekom životnog vijeka prosječna žena promijeni frizuru nevjerojatna 104 puta. Između trinaeste i šezdeset i pete godine života njezina kosa bit će šišana, bojena i na sve načine ‘'fazonirana'’ barem dva puta godišnje. Što ih na to nagoni?

Istraživanje koje je nad 3000 klijentica proveo poznati britanski frizer Andrew Collinge pokazalo je da žene to najčešće čine jer su se zaželjele promjene, zato što im je bilo dosadno, jer su si na taj način željele ‘'nabildati'’ samopouzdanje, da si pomognu nakon prekida veze, zbog slijepog praćenja trendova, da sakriju sijede ili da neku novu životnu eru, poput rođenja djeteta, otpočnu s novom, najčešće ozbiljnijom frizurom.

Ova je studija također iznjedrila i top-ljestvicu najtraženijih frizura, među kojima vodi duga kosa s pramenovima i bob sa šiškama ili bez njih, dok na popisu najpopularnijih boja za kosu prednjače tamnosmeđa, boja meda, svijetlosmeđa te platinastoplava. Britanski tisak, koji obično jedva čeka da se sprda s Victorijom Beckham, ističe da je u svojih 36 godina života već prebacila brojku od 104 frizure barem dvostruko, i tako  ‘'gadno’' podigla prosjek.

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
14:01 19.07.2010.

dlaku mijenja,al ćud nikad

LA
lavov
20:53 19.07.2010.

A ima i onih žena koja nisu izkompleksirane (što je rijektost), pa sigurno toliko vremena ne provode pred ogledalom. Nevjerojatno je da žena u prosjeku pred ogledalom provede 3 godine svog života. To su vrijeme mogle iskoristiti za čitanje neke knjige i nešto naučiti, s čim bi me sigurno više očarala. A kolko bi tek love uštedila...(o tom da ne govorim). A šta ćeš, globalizacija ih na to tjera, al ak je dovoljno jaka u glavi odprijet će se tome.

KL
kloksan
09:54 20.07.2010.

pa kaj je to puno??! Ne valja kad se dotjeruje, ne valja kad je zapuštena... očito muškarcima nikad dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije