korisno

Tiktokeri otkrili super trik: Evo kako spriječiti prskanje ulja i zagorijevanje hrane na tavi!

shutterstock
17.02.2022.
u 12:30

- Dodavanje vode tijekom kuhanja čini da slanina bude hrskava i prječava prskanje ulja - kaže TikTok korisnik.

Ako ste ikad na vrućem ulju pržili komade slanine znate koliko; s uljem koje prska na sve strane, neuredan taj proces može biti. Zbog toga je jedan zaljubljenik u kuhanje na TikTok računu @FlavorGod podijelio jednostavan savjet kako spriječiti prskanje ulja, a sve što trebate napraviti je - u tavu uliti malo vode.

Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put

1/5

- Dodavanje vode tijekom kuhanja čini da slanina bude hrskava i sprječava prskanje ulja - rekao je.

Slaninu je, dodaje, uvijek bolje peći na tavi nego u pećnici jer je puno brže, a ispadne sočnija i hrskavija.

@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God

Mnogi su pratitelji u komentarima zahvalili na korisnom savjetu, a neki su ponudili i vlastite:

- Prije pečenja isperite slaninu pod vodom. Stvarno djeluje! - napisao je jedan.

Nekoliko je ljudi pitalo kako se voda miješa s vrućim uljem, a autor je objasnio:

- Voda uskuha prije nego se masnoća pretvori u tekućinu - napisao je.

A jedna je žena na računu @DaraKarhu podijelila i svoj savjet kako spriječiti da hrana koju pržite na tavi zagori:

- Jednu mrkvu nasijecite na manje komade i stavite ih u tavu i hrana neće zagorjeti - objasnila je.

@darakarhu Reply to @katxava ♬ original sound - Dara Karhu

Naime taj trik djeluje jer je mrkva puna vode i apsorbirati će veliku količinu topline prije nego ona dotakne drugu hranu, prenosi The Sun.

Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije