Ako ste ikad na vrućem ulju pržili komade slanine znate koliko; s uljem koje prska na sve strane, neuredan taj proces može biti. Zbog toga je jedan zaljubljenik u kuhanje na TikTok računu @FlavorGod podijelio jednostavan savjet kako spriječiti prskanje ulja, a sve što trebate napraviti je - u tavu uliti malo vode.
Genijalan trik da pečeni krumpirići budu hrskavi baš svaki put
- Dodavanje vode tijekom kuhanja čini da slanina bude hrskava i sprječava prskanje ulja - rekao je.
Slaninu je, dodaje, uvijek bolje peći na tavi nego u pećnici jer je puno brže, a ispadne sočnija i hrskavija.
@flavorgod Add #bacon 2 nonstick pan & enough water to cover the bottom. Cook over medium-high until the water evaporates, and your left with crispy bacon #fyp ♬ original sound - Flavor God
Mnogi su pratitelji u komentarima zahvalili na korisnom savjetu, a neki su ponudili i vlastite:
- Prije pečenja isperite slaninu pod vodom. Stvarno djeluje! - napisao je jedan.
Nekoliko je ljudi pitalo kako se voda miješa s vrućim uljem, a autor je objasnio:
- Voda uskuha prije nego se masnoća pretvori u tekućinu - napisao je.
A jedna je žena na računu @DaraKarhu podijelila i svoj savjet kako spriječiti da hrana koju pržite na tavi zagori:
- Jednu mrkvu nasijecite na manje komade i stavite ih u tavu i hrana neće zagorjeti - objasnila je.
@darakarhu Reply to @katxava ♬ original sound - Dara Karhu
Naime taj trik djeluje jer je mrkva puna vode i apsorbirati će veliku količinu topline prije nego ona dotakne drugu hranu, prenosi The Sun.
Najčešće pogreške koje radite pri kuhanju kave, a uništavaju joj okus!