Sudbonosno DA

Kakvim se ženama muškarci ne žele oženiti?

Vjenčanje
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
06.11.2013.
u 12:30

Ako ste žena i želite se udati, možda vas neke karakterne osobine mogu odvući od tog plana. Doznajte koje!

Ako ste u sretnoj ili malo manje sretnoj vezi, ali upravo tom muškarcu želite izgovoriti sudbonosno "da", možda ćete neke osobine morati promijeniti ili ublažiti. Postoje "skupine" žena koje muškarci nikako ne žele pored sebe do kraja života.

Gospođica "zapovjednica"

U početku veze muškarcima može biti primamljivo imati pored sebe ambiciozne žene koje uvijek točno znaju što hoće i imaju sve pod kontrolom. No, s vremenom ta osobina može postati odbojna i poprimiti oblik "šefovanja" u vezi. Muškarci će vjerojatno brzo dati petama vjetra kada shvate da pored sebe imaju ženu koja im stalno naređuje što i kako trebaju raditi. No, ovi tipovi žena najčešće si ne mogu pomoći jer su jednostavno takve, piše Samantha Daniels za Huffington Post. Želite li to spriječiti, a prepoznajete se u ovom opisu, mijenjajte ponašanje.

Gospođica "živim samo za tebe i nemam drugih snova"

Muškarcu može imponirati na početku veze to što pored sebe ima ženu koja će se potpuno podčiniti njemu i "skidati mu zvijezde s neba". No, te divne geste uskoro će postati nešto što će tog muškarca potpuno ugušiti jer počinje shvaćati da takva žena nema nikakvih planova u svom životu, nema vlastitih ambicija nego sve samo podređuje njemu. Lijepo je brinuti se o muškarcu, ali on želi ženu koja zna što hoće u životu i nije joj jedini san čekati svog muškaraca pored vrata da dođe kući.

Gospođica "želim te promijeniti"

"Volim ga baš onakav je" reći će gotovo svaka žena, ali rijetko koja će priznati da malo po malo svog muškarca želi još više prilagoditi sebi. Nakon nekog vremena, to može jako živcirati muškarca, no postoje i oni koji dopuštaju da ih žena "vodi" na taj način zbog svojih vlastitih nesigurnosti. Sve može početi latentno, primjerice prijedlozima za promjenu garderobe kao što je: "Zašto ne bi nosio ovakve hlače? Mnogo bolje ti pristaju". No, kada žena dođe do partnerovih prijatelja i težnje da promijeni njegove hobije, najčešće će je muškarac odbaciti kao opciju za "živjeli su sretno do kraja života".

Gospođica "sumnjičavo ljubomorna"

Žene u ovoj skupini na samom su rubu litice jer odražavaju svoje nepovjerenje prema izabranom muškarcu. Žena se najčešće tako ponaša zbog iskustava iz prošlosti kada je najvjerojatnije bila povrijeđena te se u novoj vezi želi osigurati da se scenarij ne ponovi. Muškarac će najvjerojatnije na početku početi s uvjeravanjem da on "nije kao drugi muškarci" te da je zasigurno neće povrijediti, no, ako žena kontinuirano optužuje muškarca da je isti kao i drugi te kako nešto skriva, žena će opet ostati povrijeđena i ostavljena. Svojom pogreškom.

Gospođica "u tebi tražim svog oca"

Ovaj tip žene najčešće traži starije partnere s čežnjom da u njemu pronađe očinsku figuru, a ne nekoga tko je potencijali životni partner. Muškarcu se može sviđati uloga koju mu je žena namijenila i traženje odobravanja i dozvola za svaki postupak ili odluku u svom životu. No, uskoro će se dogoditi da muškarac poželi voditi ljubav s "pravom, zrelom ženom", a postaje svjestan da pored sebe ima osobu koja je zastala na razini 10-godišnjakinje.

Gospođica "za sve moram pitati svoju majku"

Ove žene imaju broj svoje majke na brzom biranju. Zove je nekoliko puta na dan i za sve što planira ili mora odraditi traži mišljenje i odobravanje svoje majke. Muškarac će na početku veze  vjerojatno biti zadivljen tim odnosom koji prikazuje kako je njegova izabranica povezana sa svojom obitelji, no uskoro se to pretvara u scenarij "OK, ovo je sad stvarno previše". Muškarac ne želi da njena majka zna i odlučuje za svaki postupak koji se odnosi na njegov život.

Gospođica "tračerica"

Može biti zanimljivo slušati na početku veze razne anegdote koje je ova žena prikupila u svom životu o drugim ljudima. Sve to može biti zanimljivo i smiješno. Neko vrijeme. No, nakon toga doći će trenutak kada će muškarac početi više paziti što će reći i koliko ispred ovakve žene jer će se početi zapitkivati što će ona govoriti o njemu i kome.

Gospođica "na vječnoj dijeti"

Žena iz ove skupine ne jede pune obroke, pojede tek poneki zalogajčić i uvijek je na dijeti ili jednostavno ne jede "ono što sav ostali svijet jede". Muškarcu može imponirati da se njegova izabranica toliko brine o svojoj težini i siguran je da ona nikad neće biti jedna od onih koja će nakon vjenčanja dobiti desetak kilograma. No, uskoro shvaća da nije nimalo zanimljivo ni ugodno svaki dan jesti – sam!

>>Želite probuditi ili 'začiniti' strasti u spavaćoj sobi? Uzmite knjigu!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Idler 3
Idler 3
17:19 06.11.2013.

Žene su obično spoj dvije ili tri od ponuđenih (nekad i više) pa po tom ne bi nit jedna završila udana. U isto vrijeme ni muški nisu idealni pa nit ne biraju savršeno i eto ti vraga....hoću reć mraka....ma ovaj - braka >;-))

GU
Gustavo
16:14 06.11.2013.

Pa koja mi preostaje ?

SS
sanja.s.jukic
12:34 10.07.2014.

po ovome nijedna ne valja....bezz članak, preveden iz nekog američkog časopisa,....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije