Iza umjetničkog imena Llady cakes stoji Lada Osrečki koja se izradom torti bavi već deset godina. Sve je krenulo kao hobij, a posljednjih godinu dana ima svoju proizvodnju torti pod nazivom "Llady cakes - torte s potpisom".
Proizvodnja se bazira na izradi personaliziranih torti - naglasak se stavlja isključivo na želje klijenata. Tom vodiljom nastala je i ova torta koja je preplavila društvene mreže - torta s motivima Zagreba. Njezina prijateljica naručila je tortu za suprugov rođendan koji je, pogađate, veliki zaljubljenik u Zagreb, purger i strastveni navijač Dinama. Ukomponirati sve to u jednu tortu bio je, kako kaže Lada, veliki izazov.
Prije nekoliko godina Lada i prijateljica sudjelovale su na jednom natjecanju u izradi torti i tada su prvi put napravile "zagrebačku" tortu, pa je nešto inspiracije ostalo i od tada. Ideja se razvijala, a motivi koje je željela staviti na rođendansku tortu jednog purgera samo su se množili - od Kule Lotrščak, Strossmayerovog šetališta, Markove crkve, lanterni, klupica, Katedrale...
"Sve su to dijelovi i detalji grada kojeg obožavam. Pokušala sam preslikati dio starog grada na tortu uz dodatak bana Jelačića i tramvaja jer bez njih nema ni Zagreba. Kada sam sve to posložila negdje se morao ubaciti i Dinamo, ali nisam željela samo staviti običan znak. Dugo sam razmišljala i istraživala, a odluka je pala na zaštitni znak buldoga s logom kluba na majici. Prijateljici je još napamet pala ideja da buldog u zubima drži Šestinski kišobran. Kip Barice je došao sam po sebi, jer što je Zagreb bez Dolca?", objašnjava nam Lada.
U početku nije bilo konkretne ideje, ova umjetnica za torte prepustila se mašti i želji da napravi nešto dobro i vrijedno pažnje. Kada spojite ljubav prema Zagrebu i poslu, rezultat je ovakav. Za izradu torte Ladi je bilo potrebno tri dana, a bio je to veliki i zahtjevan izazov.
Priznaje kako nije očekivala ovakav odaziv i pažnju zbog torte: "To je samo potvrda da je ljubav najbolji pokretač", zaključuje.
Lijepo. Jedini problem kod tih ukrasnih torti je što su gotovo nejestive. Unutrašnjost mora biti tvrđa, znači sa malo kreme i drugih mekih sastojaka, uglavnom suhi biskvit, a izvana je ticino masa (fondant) koja je skoro sami šećer. Isto tako bi lijepo izgledale i torte od plastike. Jednako su jestive poput ovoga...