'nepodnošljiv je'

Trudnici mnogi savjetuju da ostavi supruga: 'Misli da ja trebam sve raditi i užasno me tretira'

Shutterstock
05.09.2023.
u 14:30

'Moj suprug smatra da je moja odgovornost da se brinem o svim obavezama vezanim uz kuću i djecu, budući da ne radim'.

Biti roditelj koji ostaje doma i brine se o kućanstvu težak je posao za svakoga, a kamoli za trudnu ženu. Međutim, suprug žene koja je na Redditu napisala post nije mislio da je to neki problem, a njegov je nedostatak empatije prema supruzi uzrokovao sukobe u njihovom braku. Mama troje djece trudna s četvrtom bebom na fotrumu je objasnila da je napustila posao kako bi se doma brinula o djeci, dok njihov otac pet dana u tjednu radi u osmosatnim smjenama, prenosi Metro.

'Moj suprug smatra da je moja odgovornost da brinem o svim obavezama vezanim uz kuću i djecu, budući da ne radim', dodala je da to uključuje kuhanje, čišćenje, pranje rublja, kupovinu i sve što je vezano uz školske i izvannastavne aktivnosti djece. 'Povrh svega što radim, on također očekuje da pripremam sve njegove obroke - doručak, ručak i večeru', napisala je.

VEZANI ČLANCI: 

'Tako umorna od zabavljanja djece cijeli dan tijekom ljetnih praznika i teško podnosim trudnoću', objašnjava, 'Rekao mi je 'život je težak, ovo je tvoj posao' i nema suosjećanja za mene. Zapravo, on misli da mi je lako jer ne radim'.

Zbog stresa pod kojim je podvrgnuta i nedostatka podrške koju osjeća, odlučila je svom suprugu ne pripremiti večeru posljednje dvije večeri, zbog čega se on prema njoj ponašao kao prema 'beskorisnoj, užasnoj ženi'. 'Zašto ne može stati u dućan nakon posla i uzeti nešto za sebe? Ili pogledati što imamo u hladnjaku i napraviti nešto?’, upitala se, 'Kada je gladan, stalno govori - umirem od gladi, tako sam gladan, itd. Pasivno je agresivan kako bi mi dao do znanja da želi da mu nešto napravim'.

VEZANI ČLANCI: 

Žena je rekla da se osjećala 'potpuno podcijenjenom' u domu, ali je zabrinuta da je pogriješila jer je popustila i ponovno mu ugađa. Ljudi su je na Redditu ipak u velikoj mjeri podržali pa je tako netko napisao: 'Nisam čak ni u braku s vašim mužem i želim se razvesti od njega. Kakva budala', a drugi je dodao: 'Žao mi je što imate posla s tako nepodnošljivim čovjekom koji uistinu nema pojma o tome koliko neplaćenog rada ulazi u sve o čemu se brinete. Zamolite ga da jedan vikend on sredi sve što od vas očekuje. Neka vidi koliko je teško. Ovom tipu je jako potrebna lekcija o zahvalnosti i pokazivanju poštovanja'.

Neki su joj predložili da krene u 'štrajk' i odbije učiniti bilo što kako bi pomogla mužu da ga nauči pameti, dok je nekolicina otišla korak dalje i savjetovala ženi da se rastane. Ipak, bilo je nekoliko komentatora koji su se složili s njezinim suprugom, uključujući i jednog koji je rekao: 'Spremaš večeru za djecu i sebe. Bio bih bijesan da ne kuhaš i za mene', a drugi je dodao: 'On radi. Vi nemate posla izvan kuće. Dom je sada vaš posao. Suoči se s tim’, dok je treći napisao: 'Slažem se s njim. Domaćice su odgovorne za kuhanje, čišćenje i brigu o djeci'.

Za sebe kaže da je tradicionalna: 'Provodim 5 sati dnevno u kuhinji, dok moj suprug odmara!'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije