Morate ih probati

Ugodite si za promjenu: Započnite dan s ovim finim domaćim žemljicama čiji miris odmah podiže raspoloženje

Tatjana Miletić/MyTastyPot
10.06.2022.
u 07:20

Jednako dobra polovina sendviča ili burgera svakako je pecivo. Važno je da bude mekano, toplo i ukusno, pa vam zato preporučujemo da ga sami napravite. Velićinu možete sami odrediti, a mi vam predlažemo verziju peciva za mini-burgere.

Otkad se uj Hrvatskoj pojavila prva artisan pekarnica shvatili smo koliko kruh može biti dobar. Onda smo se za vrijeme lockdowna i sami okušali u njegovoj pripremi. Budući da smo sigurni kako ste u međuvremenu postali pravi majstor za pripremu kruha i peciva, predlažemo da u svoju knjižicu recepata svakako uvrstite i ovaj s bloga MyTastyPot.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Domaće pecivo za mini-burgere

Sastojci:

1 kg glatkog bašna

40 g svježeg kvasca 

400 ml tople vode

60 ml ulja

80 g šećera

1 jaje

18 g soli

15 g mlijeka u prahu

Premaz:

1 jaje

1-2 žlice vode

sjemenke bijelog i crnog sezama, lana, kima... 

Priprema:

U toploj vodi razmutite kvasac. Sjedinite sve ostale sastojke i dodajte razmućeni kvasac. Stavite u posudu koju ste prethodno posuli brašnom, prekrijte krpom, pa ostavite na toplom mjestu oko jedan sat da naraste. Premijesite tijesto dva puta. Od tijesta napravite loptice težine 50-60 g, stavite ih na lim za pečenje (na koji ste prethodno stavili papir za pečenje), prekrijte plastičnom folijom, pa ostavite na toplom oko 30 minuta do sat vremena da narastu. Zagrejte u međuvremenu pećnicu na 200-220 stupnjeva (ovisno o jačini pećnice) i stavite vrelu vodu u neku manju posudu koju ćete staviti na dno pećnice. Žemljice dobro premažite razmućenim jajima i vodom, pospite sjemenkama po želji (sezam, lan, mak, kim…..) i pecite 15-20 minuta.

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije