Najbolje od prirode

Poznati istarski restoran otkriva recept za bezgrešnu krem-juhu od divljih šparoga, isprobajte ga!

David Ružić
04.04.2022.
u 08:23

Mnogo je dobrih razloga da posjetite Agroturizam San Mauro u istarskom gradiću Momjanu, ali svaka čast netaknutoj prirodi, pogledu koji oduzima dah, idealnoj lokaciji... Sve se u životu ipak vrti oko dobre hrane i još bolje kapljice. Mi smo uživali u gostoprimstvu obitelji Sinković, a s vama dijelimo recept za ovu divnu sezonsku juhu.

Tvrde dijelove šparoga iskoristite da biste skuhali temeljac kojim ćete se poslužiti za pripremu krem-juhe po receptu Dore Sinković iz restorana San Mauro.

Foto: David Ružić

Krem-juha od divljih šparoga

Sastojci:

200 g svježih šparoga

50 g krumpira

300 ml vode

sol

maslinovo ulje

malo brašna

Priprema:

Šparoge operite, očistite, narežite na trećine i stavite kuhati u vruću vodu (u kojoj ste prethodno kuhali tvrđi dio šparoga kako biste dobili temeljac za juhu) s komadićima oguljenih krumpira, koju ste začinili s 2 žličice soli. Kuhajte oko 15 minuta. Vrhove šparoga izvadite i stavite na stranu, a preostale šparoge s krumpirom izmiksajte štapnim mikserom. Stavite da se dalje kuha na laganoj vatri. Da zgusnete juhu, u manjoj zdjelici pomiješajte malo vode, maslac i 1 žlicu brašna. Kad požuti, dodajte u vruću juhu. Začinite s malo papra i dodajte vrhove šparoga. Juhu dodatno ukrasite kockicama svježe preprženog kruha.

Foto: David Ružić

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije