PROMO

Uživajte u jesenskim aktivnostima na samo sat vremena od Zagreba

Sisačko-moslavačka županija
Foto: TZ Sisačko-moslavačke županije
1/8
23.09.2024.
u 09:23

Dok jesen polako prekriva Sisačko-moslavačku županiju zlatnim tonovima, ovaj predivan kraj postaje idealno odredište za ljubitelje prirode, adrenalina i relaksacije. Zaboravite na gradsku vrevu i prepustite se čarima netaknute prirode koja poziva na istraživanje i uživanje na otvorenom. Bilo da ste planinar, biciklist, obožavatelj adrenalinskih sportova ili tražite miran bijeg u prirodu, ova županija nudi sve što vam je potrebno za nezaboravan jesenski odmor.

Novljansko jezero
Foto: TZ Sisačko-moslavačke županije

Osvajanje vrhova uz poglede koji oduzimaju dah

Najbolji način za uživanje u jesenskom krajoliku je planinarenje kroz Petrovu goru, Hrastovačku goru ili Moslavačku goru, koje nude staze za sve razine iskustva. Petrova gora, čiji vrh krasi geodetska piramida i povijesna priča o kralju Petru Svačiću, savršena je za one koji traže spektakularne poglede i šetnju kroz stoljetne šume. Na Hrastovačkoj gori, planinarski dom „Cepeliš” pruža nevjerojatan pogled s visine od 415 metara, idealan za opuštanje i uživanje u šarenilu jeseni.

Moslavačka gora, smještena u središtu nizine, omeđena rijekama Česmom, Lonjom i Ilovom, nudi nešto drugačije iskustvo planinarenja. Iako prostorno manja i niža, njezine brojne gorske kose i grebeni pružaju iznimnu raznolikost. Najviši vrh, Humka (487 m), dom je televizijskog odašiljača i nije dostupan planinarima, ali se s vrha Vis (444 m), krajnje točke Hrvatske planinarske obilaznice, otvara zadivljujući pogled prema Kutini i Posavini.

Planinarenje ovim stazama nudi ne samo priliku za fizičku aktivnost, već i priliku za povezivanje s prirodom i odmak od užurbanog života. Spakirajte svoje planinarske čizme, napunite termos i krenite na osvajanje ovih predivnih vrhova koji će vam pružiti nezaboravne trenutke.

Planinarenje
Foto: TZ Sisačko-moslavačke županije

Biciklizam, motocross i quad avanture

Ako ste ljubitelj adrenalinskih aktivnosti, biciklističke staze Sisačko-moslavačke županije pružit će vam savršen izazov. Birajte između lakših ruta, poput "Zelene doline" koja vodi iz Petrinje kroz slikovite okolne predjele, ili iskušajte snagu na zahtjevnijim stazama poput one koja vodi do najvišeg vrha Hrastovačke gore. Ljubitelji brzine mogu isprobati motocross ili quad vožnje kroz divlje, šumske staze, gdje će vožnja kroz blato i šumu postati nezaboravna avantura.

Adrenalin se može osjetiti na svakom zavoju ovih ruta, bilo da biciklom istražujete okolna sela ili brzinom quadova savladavate prirodne prepreke. Sisačko-moslavačka županija pruža jedinstveno iskustvo vožnje u jesenjem ruhu prirode, gdje svaki trenutak postaje poseban doživljaj.

Cikloturizam
Foto: TZ Sisačko-moslavačke županije

Opuštanje na izletištima i termalni raj Topusko

Kada poželite predah od aktivnosti, izletišta poput Banovca i Korablje Tišnić savršena su mjesta za opuštanje. U Banovcu možete uživati u robinzonskom odmoru, šetnji po brežuljcima, susretu s domaćim životinjama i uzbudljivim paintball mečevima. Korablja Tišnić nudi idealno iskustvo za obitelji s djecom, koje mogu uživati u druženju s ljamama i jelenima lopatarima, dok odrasli uživaju u domaćoj kuhinji i autentičnoj atmosferi.

Za potpuni oporavak tijela i duha, Topusko, jedna od najpoznatijih termalnih oaza u Europi, nudi vrhunske wellness tretmane. Ljekovite termalne vode, poznate po svojim zdravstvenim blagodatima, pomoći će vam da se potpuno opustite nakon dana ispunjenog avanturama.

Terme Topusko
Foto: TZ Sisačko-moslavačke županije

Priroda, povijest i avantura na jednom mjestu

Sisačko-moslavačka županija nudi savršeni spoj aktivnog odmora i opuštanja. Njezini planinski vrhovi, prostrane šume, rijeke i termalni izvori čine je idealnom destinacijom za one koji žele doživjeti jesen u punom sjaju. Ovdje priroda dominira, usporava vrijeme i pruža mir potreban za obnovu energije.

Bilo da birate adrenalin na biciklističkim stazama, osvajanje planinskih visina ili opuštanje u termalnim vodama, Sisačko-moslavačka županija pruža jedinstveno iskustvo koje će vas ispuniti i vratiti svježinom. Spakirajte svoje stvari i krenite u jesenju avanturu koja će vam ostati u srcu dugo nakon povratka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije