Ako ste vegan i kuhate za cijelu obitelj ili želite zadiviti goste koji su odabrali vegansku prehranu ili jednostavno želite isprobati nešto novo i zdravo, osmišljavanje i priprema uskrsne gozbe može predstavljati izazov. Zato vam Večernji list poklanja u ponedjeljak 8. travnja kuharicu s vašim najdražim jelima, ali u ukusnoj veganskoj verziji.
U našoj Vege kuharici, sastavljenoj u suradnji s Prijateljima životinja, donosimo zanimljive ideje kako na nov i zdrav način proslaviti Uskrs te obilježiti tradiciju ovog blagdana, a da ne kuhate i ne bojite jaja te ne pripremate jela od mesa. Neki od primamljivih recepata su uskrsna šunkica od slanutka, kajgana od tofua, uskrsne kobasice, složenac od krumpira i riže i mnogi drugi. Ljubitelji slatkog moći će isprobati tradicionalnu pincu, ali bez jaja, tortu od lješnjaka, veganski Ledeni vjetar i kinderjaje.
Pronađite našu zdravu kuharicu uz Večernji list u ponedjeljak 8. travnja i proslavite Uskrs uz jela kojima pomažete životinjama, okolišu, ali i svojem zdravlju.