otkriveno

Veličina je ipak bitna kad se radi o privlačnosti!

muškarac, torzo,  (1)
Thinkstock
09.04.2013.
u 11:45

Vjerovanje da veličina penisa nije bitna za većinu žena, na žalost mnogih muškaraca - je netočno. Ipak, mala utjeha - nije bitna toliko veličina koliko određene proporcije u odnosu na tijelo...

Veličina penisa igra jako veliku ulogu u procjeni koliko je muškarac atraktivan i privlačan, otkrili su kanadski znanstvenici. I dok se u prijašnjim istraživanjima polagala veća pozornost na osobnost, izgled ili čak financijsku moć kao okidače za privlačnost, istina je da je veličina ipak jako važna - i to u skladnom odnosu s ostalim tjelesnim proporcijama. 

U istraživanju su ženama svih dobi prikazivane kompjuterski generirane fotografije muškaraca s različitim omjerima ramena, struka i veličine penisa. Veličina penisa bila je u prosjeku od 5 do 13 centimetara u opuštenom stanju što je prosjek za Europljane.

Na atraktivnost i i privlačnost utjecale su visina, pa su viši muškarci smatrani atraktivnijima, te raspon ramena i veličina penisa, dok su oni s većim trbuhom i manjim penisom smatrani neatraktivnijima, piše Daily Mail

Voditelj istraživanja Brian Mautz kazao je da su ženama najatraktivniji penisi dugi između 12,8 i 14,2 cm, a to je puno bliže prosjeku od devet centimetara nego što su bile druge karakteristike koje su sudionice ocjenjivale. To pokazuje da je ženama privlačniji ekstremniji omjer ramena i bokova nego ekstremna veličina penisa. Iako znanstvenici sa sveučilišta u Ottawi nisu mogli odrediti savršenu veličinu, omjer muških genitalija i ostatka tijela bio je presudan kod detektiranja muževnosti. Ipak, nakon određene granice krivulja privlačnosti počinje padati...

- Muškarci s većim penisom su ocijenjeni kao relativno privlačniji, ali proporcionalno povećanje veličine može smanjiti atraktivnost nakon određene veličine - smatraju znanstvenici. Jedno nedavno istraživanje znanstvenika u zapadnoj Škotskoj otkrilo je kako je vjerojatnije da će žena doživjeti orgazam ako je muški penis širi od prosjeka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije