Oni koji su ga radili kažu da se čarolija događa kada se tijesto za čarobni kolač u pećnici odvoji u tri sloja; zahvaljujući prilično niskoj temperaturi pećnice od 162 °C. Budući da su redoslijed i priprema sastojaka presudni za uspjeh, svakako dobro odvojite žumanjke od bjelanjaka pazeći da u bjelanjcima nema komadića žumanjka, a zatim ih istučete u čistoj i suhoj zdjeli (najbolje metalnoj ili bakrenoj. Kad umiješate bjelanjke u tijesto, nemojte previše miksati; zapravo, bjelanjci bi trebali učiniti tijesto grudastim. Na kraju ostavite kolač da se potpuno ohladi prije nego što ga narežete, što će omogućiti da se krema stegne i da se može lagano poslužiti.
Trebate:
4 jaja (odvojeni žumanjci i bjelanjci)
3/4 šalice šećera
komad maslaca, otopljen
3/4 šalice višenamjenskog brašna
2 šalice mlijeka
šećer u prahu, za posipanje kolača
POGLEDAJTE VIDEO:
Zagrijte pećnicu na 162 °C i obložite kalup za tortu promjera 22 cm papirom za pečenje. Razbijte jaja u zdjelu, pažljivo odvojite žumanjke i bjelanjke. Zdjelu s bjelanjcima stavite sa strane. U zdjelu sa žumanjcima dodajte šećer i tucite dok smjesa ne postane blijedožuta, oko jedne minute. Dodajte ekstrakt vanilije i rastopljeni maslac i tucite dok se sastojci dobro ne sjedine, oko 30 sekundi do 1 minute. Dodajte brašno i tucite smjesu dok se ne sjedini. Ulijevajte mlijeko u ¼ šalice odjednom i tucite smjesu svaki put nakon dodavanja još mlijeka. Stavite na stranu.
Uzmite bjelanjke i istucite ih mikserom u čvrsti snijeg. Nježno umiješajte bjelanjke u tijesto, trećinu po trećinu, dok se ne sjedine. Pazite da ne izbijete zrak iz bjelanjaka. Tijesto treba biti rijetko, ali grudičasto. Ulijte tijesto u pripremljeni kalup za tortu. Pecite dok vrh ne porumeni i dok se kolač ne trese kad lagano protresete lim, oko 40 do 50 minuta. Kada se kolač ohladi, izvadite ga iz kalupa i po vrhu pospite šećerom u prahu. Narežite na kriške i poslužite sa šlagom i po želji svježim voćem. Uživajte!
Novi hit na TikToku: Ovaj bizaran recept s kiselim krastavcem isprobali su samo najhrabriji
Andra a zašto bih morao išta utipkavati u Google? Samo radi nesposobnog novinara?