Dijetu “tri jabuke” osmislila je američka nutricionistica Temi Flin nakon što je primijetila da njeni klijenti koji prije obroka pojedu jabuku gube na težini ne mijenjajući navike u prehrani, i to oko kilogram tjedno. Vlakna kojima obiluju jabuke brzo zasite pa je potrebno puno manje za obrok, a gasi se i žudnja za slatkim.
U toj su dijeti zabranjeni rafinirani šećeri, a preporučeno je uzeti 4-5 manjih obroka dnevno s malo masnoća. Svaki bi obrok trebao sadržati neki protein jer ovakva kombinacija smanjuje apetit i poboljšava gubitak težine. Preporučaju se: nemasni sir, nemasni jogurt, jaja, pileća prsa, puretina, riba, govedina, tamna riža, brokula, zelena salata...
Doručak: jabuka, omlet s nemasnim sirom, šalica kuhanog ječma
Užina: komad nemasnog sira, šalica nemasnog jogurta
Ručak: jabuka, pileća prsa s roštilja, 2 šalice kuhane brokule, šalica tamne riže
Užina: kapučino, šejk
Večera: jabuka, losos s roštilja, zelena salata
Oprez, nekima ovakva prehrana može postati dosadna, no zasigurno bi trebala biti učinkovita te i kod ustrajnih dovesti do skidanja kilograma. Korisna je jer čisti organizam.