Proslava rođendana

Vodič kroz domaće rođendaonice: Kako to izgleda kad najmlađi slave

'gradska...22.09.09. djecji vrtic markusevec-djecji dan poduzetnistva djeca izradjuju pekarske proizvode prodaju,kupuju Photo:Davor Visnjic/Vecernji list'
'Davor Visnjic/Vecernji list'
25.11.2010.
u 16:18

Cijena koju ćete platiti za dječji rođendan iz snova ovisi o broju uzvanika, odabranom načinu slavlja, posluženoj hrani, trajanju proslave...

"Sretan rođendan ti, sretan rođendan, dragi..." Ova slavljenička pjesma najbolje zvuči kada je djetetu otpjevaju dragi prijatelji iz vrtića, susjedstva ili škole... No, organizirati dječji tulum roditeljima nije nimalo lagan, ali ni jednostavan posao. Osobito ako nemate dovoljno prostora u kući ili stanu da biste primili dvadesetero djece, a ni vremena cijeli dan za pripremu hrane i torte bez koje rođendan ne može proći. Taj posao roditeljima uspješno olakšavaju rođendaonice i igraonice koje preuzimaju potpunu brigu u organizaciji bajkovitog tuluma za najmlađe. Lutkarske predstave, omiljeni likovi iz crtića, najukusnije torte i hrpa nezaobilaznih najmodernijih igračaka samo je mali dio onoga što jedna rođendaonica može ponuditi. Dječji su rođendani važan događaj u životu svakog pa će se često, barem za onih prvih desetak, roditelji potruditi da budu “tulumi” koji će klinci zapamtiti. Izbor je doista velik kao i raspon cijena - od 500 do 2000 kuna.

Cijena koju ćete platiti za dječji rođendan iz snova ovisi o broju uzvanika, odabranom načinu slavlja, posluženoj hrani, trajanju proslave. Ovisno o prostoru i programu, vaše dijete može sa svojim prijateljima uživati u klaunovoj zabavi, tematskim proslavama s barbikama, superherojima, diskozabavama, kvizovima, različitim igrama, a cijelo će vrijeme biti pod budnim okom animatora koji će ih zabavljati i o njima se brinuti.

Ponuda, dakako, ovisi o prostoru rođendaonice te o maštovitosti, ali neke su stavke svugdje podjednake, a vi se ne morate brinuti ni o čemu. Djeca će tijekom proslave grickati različite grickalice, pijuckati sokove, a na stolu će se u pravo vrijeme naći i torta koju uglavnom možete unaprijed odabrati.

Prije odabira rođendaonice bilo bi dobro da znate broj djece koja će biti tulumu, a raspitajte se i je li rođendaonica koju ste izabrali za dob vašeg djeteta. Dječji tulumi najčešće traju dva ili tri sata, a za to se vrijeme za njih brine educirano osoblje koje ih i animira. Među djecom vrtićke dobi iznimno popularni su postali likovi iz crtića, ali i tematski tulumi s omiljenim likovima.

Uz pomoć stručnih osoba te onih s pregršt iskustva rođendan vašeg mališana proći će bez imalo zamaranja i muke. Izdvojit ćete novca koliko možete, klinci će se zabaviti, a nakon svega vratit ćete se kući sretni i zadovoljni. Mališani zato što su doživjeli pravi tulum, a vi zato što ste izbjegli nepotreban stres, galamu i naporno čišćenje doma.

Ako se ipak odlučite rođendan proslaviti kod kuće, postoje agencije i igraonice koje će za vas pripremiti cijelu proslavu i kod kuće.

No, i sami uz malo mašte i volje djetetu možete pripremiti nezaboravan rođendan s prijateljima i obitelji. Nabavite zviždaljke, rođendanske kapice, veliki natpis preko cijelog zida sretan rođendan i puno šarenih balona. Neka dijete zajedno s vama ispeče svoju rođendansku tortu i kolače, a uključiti ga možete i u izradu rođendanskih ukrasa te ukrašavanje stola. Kupiti se mogu i papirnati tanjuri, čaše i salvete s omiljenim likovima iz crtića. Sami izradite i personalizirane pozivnice te zahvalnice za prijatelje. Nakon plesa, igre i zabave, pustite klincima crtiće u kojima će uživati. Ako ste dovoljno kreativni, maskirajte se u klauna koji će ih animirati.

Ključne riječi

Komentara 1

LE
Leptirica
05:20 26.11.2010.

ja, pa ja i opet ja... tako neke kolumnistice pisu umjesto o temama za koje su placene samo o sebi, a sukladno tome nasi novinari znaju samo Zagreb, Zagreb i opet Zagreb. Mi svi ostali znamo da samo Zagreb imaima Hrvatsku, ali Hrvatska ( na neciju zalost) ima i druge gradove. Sto ne istrazite onda malo i o igraonicama u drugim gradovima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije