Kod sirove prehrane namirnice se obrađuju isključivo mehanički (rezanje, blendanje, miksanje) te se termički obrađuju na temperaturi do 45 stupnjeva. Tako se jede izvorna sirova hrana puna vitamina, minerala i vlakana, a enzimi koji su vrlo bitni za zdravlje našeg organizma ostaju netaknuti.
Kocke od maka
Za kocke:
1 šalica badema
1 šalica indijskih oraščića
1 šalica maka
2 šalice datulja (svježih, ako nemate svježe, onda suhe prije namočite na pola sata)
korica naranče
2 žlice kokosova ulja
Za glazuru:
5 žlica kakao-praha
3 žlice kokosova ulja
5 žlica agave
malo vode
Priprema:
Miksajte bademe i indijske oraščiće do brašna, dodajte sve ostale sastojke i sve dobro izmiksajte. Kalup za kolač obložite plastičnom folijom tako da vam poslije bude lakše izvaditi ga iz kalupa i izrezati na kocke. Glazuru dobro izmiješajte žlicom i prelijte preko kolača. Stavite u hladnjak na 2-3 sata. Poslužite rashlađeno.