Lijekovitos

Začin curry blagotvoran je za pamćenje starijih osoba

stariji
Photos.com
17.10.2010.
u 11:00

Zasluge za lijekovitost se pripisuju kurkuminu, tvari iz jednog od začina koji se koristi za izradu curryja.

Starije osobe koje često hranu začinjavaju curryjem, s obzirom na promjene kognitivnih funkcija, bolje prolaze od onih koji curry ne koriste nikad ili rijetko, pokazuje studija provedena u Singaporu. Starije osobe dobi 60-93 godina su ispunjavale testove za procjenu mentalnih sposobnosti i najbolje su rezultate postigli oni koji češće uživaju u curryju. Zasluge se pripisuju kurkuminu, tvari iz jednog od začina koji se koristi za izradu curryja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
05:55 18.10.2010.

Dosta cesto jedem curry i sjecam se da sam protitao tekst al se ne mogu sjetiti zasto je dobar za pamcenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?