Starije osobe koje često hranu začinjavaju curryjem, s obzirom na promjene kognitivnih funkcija, bolje prolaze od onih koji curry ne koriste nikad ili rijetko, pokazuje studija provedena u Singaporu. Starije osobe dobi 60-93 godina su ispunjavale testove za procjenu mentalnih sposobnosti i najbolje su rezultate postigli oni koji češće uživaju u curryju. Zasluge se pripisuju kurkuminu, tvari iz jednog od začina koji se koristi za izradu curryja.
Lijekovitos
Začin curry blagotvoran je za pamćenje starijih osoba
Zasluge za lijekovitost se pripisuju kurkuminu, tvari iz jednog od začina koji se koristi za izradu curryja.
Komentara 1
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.
Dosta cesto jedem curry i sjecam se da sam protitao tekst al se ne mogu sjetiti zasto je dobar za pamcenje.