Bogata i mekana, ova čokoladna torta razveselit će svakog nakon dugog i napornog dana. Za nju su potrebna samo dva sastojka, a gotova je u svega 30 minuta. Andrea Soranidis podijelila je recept na svom portalu The Petite Cook, a oduševio je mnoge svojom jednostavnošću, ali i odličnim okusom.
Sastojci:
5 jaja
250 grama Nutelle
Možete koristiti i vlastitu Nutellu, kako bi napravili zdraviju verziju ovog kolača. Kako bi napravila svoju Nutellu, Andrea pomiješa lješnjake, tamnu čokoladu, organski smeđi šećer, maslinovo ulje i svježe mlijeko.
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 175°C, kako biste mogli peći tortu čim izmiješate sastojke.
Mikserom umutite jaja dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu. Nakon što umutite jaja, Nutellu zagrijte u mikrovalnoj pećnici oko 30 sekundi.
Žlicom lagano dodajte smjesu od jaja, trećinu po trećinu, sve dok ne nastane lagana, čokoladna smjesa.
Nakon što sve dobro pomiješate, smjesu prelijte u kalup te stavite peći 20 do 25 minuta. AKo volite da vam unutrašnjost torte bude mekana i puna kreme, pecite je 22 minute. Ako volite čvrstu tortu, pecite je 5 minuta dulje.
Izvadite je i pustite je da se ohladi. Po želji, pospite šećerom u prahu i spremni ste za posluživanje.
Stručnjak otkriva zašto ne biste trebali preskakati servis bicikla:
Evo još bolji recept: odmotaš omot od čokolade i pojedeš sadržaj iste.