Salate su odličan ručak ili večera tijekom ljeta, brze su i jednostavne za pripremiti, imaju bezbroj verzija, a vrlo lako ih možete spremiti u posudu i ponijeti sa sobom na posao, izlet ili plažu.
Ovog vikenda uživajte u laganom ručku - cezar salati, a evo i recepta kako ju pripremiti.
Sastojci:
1 ciabatta pecivo, srednje veličine (ili 4 šnite bijelog kruha)
3 žlice maslinovog ulja
2 filea pilećih prsa (bez kože i kostiju)
1 zelena salata
Za dresing:
1 režanj češnjaka
2 inćuna
Malo parmezana
5 žlica majoneze
1 žlica octa
Djevojke testiraju partnere: “Mogao si biti bolji prema meni danas...” Reakcije su urnebesne!
Priprema:
Zagrijte pećnicu na otprilike 180°C - 200°C . Kruh ili ciabatta pecivo izrežite na male kockice, stavite na papir za pečenje i dodajte 2 žlice maslinovog ulja. Utrljajte ulje rukama i dodajte malo soli. Pecite 8 - 10 minuta, a nekoliko puta okrenite krutone dok ne poprime zlatno - smeđu boju sa svih strana.
Uzmite pileća prsa i namažite ih žlicom maslinovog ulja. Ispecite ih na tavi, piše BBC Good Food.
Češnjak i inćune usitnite skroz u jednu zdjelicu, dodajte parmezan, majonezu i ocat.
Posložite salatu u zdjelu, dodajte piletinu i krutone. Sve prelijte dresingom i posipajte s malo parmezana.