Bundeva je glavna namirnica jesenskih jela, a topli, domaći kruh savršeno odgovara uz svako jelo. Stoga, isprobajte ukusan recept za kruh od bundeva i razveselite svoje najmilije na ove kišne i tmurne dane.
Sastojci:
280 g glatkog brašna
70 g pečenih sjemenki bundeve
200 g svježe bundeve
1 žličica ekstrakta vanilije
3 velika jaja
180 ml biljnog ulja
300 g šećera u prahu
1/2 žličice soli
1/4 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
2 žličice cimeta
Profesorica povijesti od kruha radi pravu umjetnost:
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijusa.
Brašno, cimet, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol pomiješajte u jednoj posudi, tako da ih prvo prosijete kroz sito, te u posebnoj zdjeli pomiješajte šećer, biljno ulje, jaja i vaniliju, kako piše Food Network.
Kombinirajte obje smjese i umiješajte nasjeckanu bundevu i sjemenke. Nakon što se svi sastojci sjedine izlijte u neprianjajuću posudu za kruh.
Pecite 1 sat i 15 minuta, a na kraju provjerite nožem ili čačkalicom da se smjesa ne lijepi za rubove.
Ohladite 15 minuta i okrenite na rešetku za hlađenje. Uživajte!
Ponovno najezda smrdljivih martina, ali možete ih se riješiti uz pomoć ovih trikova: