Napokon tridesete

Zbogom 20-ima! Bolje je u 30-ima

Renata Sopek EKran 5
Foto: Antonio Bronić/PIXSELL
1/3
20.07.2010.
u 09:03

Poznate Hrvatice Renata Sopek, Lamija Alečković i Lana Klingor nikada sretnije i zadovoljnije dok uživaju u blaženim tridesetim godinama

Nikada se niste osjećali tako dobro? Prštite energijom, samopouzdanje vam je na zavidnoj razini, a na cesti se i muškarci i žene okreću za vama? Ako vam je 31 godina, onda postoji i logično objašnjenje za to jer, kako pokazuje novo istraživanje, u toj su dobi žene najprivlačnije! 

U istraživanju u kojem je sudjelovalo više od 2000 žena i muškaraca gotovo dvije trećine žena složilo se s činjenicom da ljepota dolazi s godinama. 

Unutarnja sreća je važna 

Više od polovice ispitanika reklo je i kako s godinama u njima nestaje nesigurnost i osjećaju se ljepše, pokazalo je istraživanje provedeno za televizijski šoping-kanal QVC. 

Ima li istine u zanimljivom istraživanju provjerili smo kod poznatih Hrvatica. 

RTL-ova voditeljica i trenerica fitnessa, 31-godišnja Renata Sopek, nimalo ne krije zadovoljstvo svojim godinama i izgledom. 

– Izvrsno se osjećam u svojoj koži i to nema veze s godinama, već s unutarnjim zadovoljstvom. Ne znam je li to slučajno i potvrđuje li to istraživanje, ali čovjek treba doći do toga stanja. Treba proći životne faze, steći iskustvo, a to ne možeš znati sa 25 godina. Danas si znam ugoditi, a, da kucnem u drvo, sa svime sam upravo danas najzadovoljnija – smatra Renata Sopek te dodaje: 

– Važno je da se prihvatiš kakav jesi i pretvoriš svoje nedostatke u vrline. Ne treba tražiti dlaku u jajetu. 

Istraživanja i godine nisu nimalo važne, a svaka dob nosi svoje, mišljenje je HTV-ove novinarke, uskoro 33-godišnje Lamije Alečković. Njezine dvadesete bile su jednako posebne i lijepe kao što su joj i tridesete. 

– Kažu da su 30. nove 20., ali ja na to ne gledam tako. Uskoro ću navršiti 33 godine i super se osjećam u svojoj koži. Svaka dob nosi nešto svoje jer je to stvar izbora i ne opterećujem se godinama. Što sam starija, to sam čvršća i racionalnija. Iako, u nekim stvarima 20. su bile bolje, tijelo je bilo utegnutije, studiralo se, nije bilo velikih obveza, češće se izlazilo... – kroza smijeh priča Lamija Alečković. 

Lana Klingor, voditeljica odnosa s javnošću Zagrebačkog kazališta mladih, tek će za dva mjeseca navršiti 30 godina i jedva čeka taj sretan trenutak! 

Kad će te tridesete?! 

– Jedva čekam 30.! Sve je puno realnije, ozbiljnije i ljepše. Samopouzdanje mi je na zavidnoj razini i općenito sam mnogo zadovoljnija. Stara su prijateljstva čvršća, nova pametnija odabrana, a loših više nema. Mislim da 30. nose životno iskustvo i ne bih se vratila u 20. Tada si blesav, balav i brzoplet. Moram priznati da od 30-ih godina imam velika očekivanja – puna je entuzijazma Lana Klingor. 

U britanskom istraživanju čak 70 posto ispitanika spomenulo je samopouzdanje kao ključan čimbenik koji ženu čini privlačnijom, dok 67 posto smatra kako je to psihička ljepota, a 47 posto da je riječ o smislu za stil.

– Ovo istraživanje potvrđuje ono što se oduvijek znalo – stvarna ljepota više je od dobrog izgleda. To je kombinacija samopouzdanja, stila i osobnosti – rekla je direktorica marketinga za QVC Sue Leeson. 

Činjenica da u 30-ima postajemo kompletniji i kompaktniji ljudi, no ne treba zato pustiti 20. da prolete pokraj nas, već živjeti život punim plućima, a svaki dan slaviti kao da je zadnji. 

No, ni četrdesete nisu za baciti jer je, prema istraživanjima, seksualni život tada najbolji.

Ključne riječi

Komentara 7

MI
MINERVA
12:04 20.07.2010.

tridesete su uistinu prekrasne...i dalje dobro izgledamo (ako ne i bolje) a puno smo samopouzdanije i racionalnije...u tridesetim se nekako posloži sve...nadam se da će četrdesete biti još bolje !!!

LA
lavov
12:06 20.07.2010.

u 30 su žene ljepše jer imaju više samopouzdanja

Avatar Maxich
Maxich
11:30 20.07.2010.

koja glupost, ovisi od žene do žene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije