Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Želite da vam božićno drvce traje dulje? Svakih nekoliko dana zalijte ga ovim proizvodom

Shutterstock
13.12.2021.
u 15:30

Treba posebnu njegu ako želite da traje dulje od dva tjedna.

Mnogi su se i ove godine odlučili okititi dom i božićno drvce nešto ranije, ali svi koji su kupili pravi bor našli su se u istom problemu - prebrzo vene. Da bi potrajao i zadržao svoj zeleni, svježi izgled potrebno ga je njegovati i uložiti malo više truda nego onda kada želite da traje samo dva tjedna, a postoje razni trikovi koji će u tome pomoći.

Gazirano piće s okusom limuna i limete
Osim svakodnevnog provjeravanja ima li u podnožju vode, stručnjaci kažu da biste ga trebali zalijevati i s gaziranim pićem, točnije tri dijela vode i jedan dio gaziranog soka. Objašnjavajući metodu koja stoji iza trika, vrtlari su rekli da će šećer u gaziranom soku pomoći hraniti drvo i održavati ga svježim, prenosi Mirror.

Fritule nose titulu najpopularnije slastice blagdana: Isprobajte trikove kako bi vam ispale što ukusnije

Pazite na toplinu
Uvijek držite drvce dalje od radijatora, grijalica i bilo kakvog izvora topline. U suprotnom, grane će se vrlo brzo osušiti i ako ste ga okitili početkom prosinca vjerojatno neće dočekati božićno jutro. Odlično bi bilo i da u prostoru gdje je bor imate ovlaživač zraka, prenosi GHK.

Uvijek birajte drvce koje je svježe i osigurajte mu što prije vodu.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije