Rumeni obrazi

Ženama je muškarac neodoljiv zbog...

brad pitt, canes (1)
FOTOSTORE/PIXSELL
10.10.2012.
u 10:12

Ispitanice su najprije dodale crvene boje na obraze muškaraca kada su od njih zatražili da ocrtaju dominantnog muškarca...

Ružičasto-rumeno i jedro lice muškarca ono je što najviše privlači pripadnice nježnijeg spola. Kad su u istraživanju zamoljene da računalno izmijene  muške crte i karakteristike kako bi kreirale muškarca iz snova, najčešće su u njegovo lice dodavale malo crvenkaste boje. Istraživanje se održalo na tri britanska sveučilišta, a 45 žena gledalo je 21 muškarca na računalu i mijenjalo njihov izgled prema svojim željama. Osim toga, ispitanice su dodale još crvenog na lica muškaraca kada je od njih zatraženo da muškarčev izgled bude dominantniji, piše Daily Mail

Za to postoji i znanstveno objašnjenje. Naime, muškarci s jedrim tenom imaju povišenu razinu testosterona i ženama je to znak da imaju dobru cirkulaciju i općenito su dobrog zdravlja.

No ako je muškarac previše crven u licu, može ga se smatrati alkoholičarom ili agresivnom osobom. Najmanje atraktivni, prema rezultatima istraživanja, bili su muškarci s blijedim tenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije