zanimljivi rezultati

Žene imaju vremena za seks - ali često ne i za orgazme, tvrdi istraživanje

Shutterstock
14.03.2023.
u 00:30

Prema studiji, objavljenoj u Journal of Sex Research, žene koriste znakove i prilagođavaju svoju težnju za orgazmom pri svakom seksualnom susretu

Manje je vjerojatno da će žene doživjeti orgazam ako su pod vremenskim ograničenjem ili imaju sebičnog partnera, pokazalo je istraživanje koje je provelo Sveučilište Rutgers, piše NY Post.

- Postoje kontekstualni, društveni i osobni čimbenici koji vjerojatno stvaraju prepreke koje sprječavaju žene da se osjećaju sposobnima za aktivni trud oko postizanja orgazma - rekla je Grace Wetzel, doktorandica socijalne psihologije Rutgersa koja se zalaže za "jednakost orgazama" na Instagramu, gdje ima više od 21.000 pratitelja.

Sedam mjesta gdje svaka žena želi da je ljubite, a ni jedno nisu - usne!

1/7

Prema studiji, objavljenoj u Journal of Sex Research, žene koriste znakove i prilagođavaju svoju težnju za orgazmom pri svakom seksualnom susretu. U nizu eksperimenata, istraživači su zamolili žene da zamisle sebe u seksualnom scenariju i da razmotre koliko su vremena imale ili koliko se njihov partner čini sebičnim. Nakon toga, ispitanice su izvijestile o svojim ishodima na temelju toga koliko bi se jako trudile postići orgazam i kolika bi bila vjerojatnost da će ga doživjeti.

Prema Wetzel, istraživanje je pokazalo da žene koje teže orgazmu kao cilju imaju veću vjerojatnost da će doći do vrhunca. Dok su muškarci skloniji orgazmu češće nego žene u heteroseksualnim vezama, istraživači su sugerirali da muški partneri mogu stvoriti seksualno stimulativno okruženje u kojem je orgazam žene vjerojatniji uključivanjem stimulacije klitorisa i seksualne komunikacije. Wetzel je savjetovala da bi muškarci trebali reći svojim partnericama da žele da njihovo zadovoljstvo bude prioritet, bez pritiska na partnerice da postignu orgazam.

Tabu razgovor mogao bi utjecati na način razmišljanja žene da doživi orgazam, povećavajući šanse da osjeti to 'senzualno ludilo', zaključuje studija. Wetzel je rekao da je žensko seksualno zadovoljstvo jednako važno kao i muško, dodajući: "Ne bismo to trebali zanemariti."

Ljubite li se dovoljno? Evo koliko sekundi poljubac treba trajati za sretan brak...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije