Meso i povrće ne biste trebali rezati na istoj dasci zbog zagađenja različitim stvarima. To možete lako riješiti označavanjem svojih daski određenom bojom, recimo crvenom za meso i zelenom za povrće.
Režete na skliskoj podlozi
Ako je vaša daska ili radna površina skliska, velika je mogućnost da će vam se omaknuti ruka i porezat ćete se. Lako ćete riješiti ovaj problem stavljanjem kuhinjske krpe ispod daske.
Pogrešna veličina daske
Kada ne želite zatrpati vaše ormariće ili ladice u kuhinji, često kupite premalu dasku za rezanje pa vam je teže rezati i povrće i meso vam ispada s nje. Da biste provjerili je li vaša daska dovoljno velika, samo uzmite nož za rezanje, postavite ga dijagonalno na dasku i ako je daska manja od njega, nije dobra za rezanje.
Stavljate ih u perilicu suđa
Daske za rezanje ne bi trebale biti izložene vrućini toliko dugo koliko traje pranje jer to prouzročuje oštećenje daske i pucanje. A pukotine u dasci koje ne možete dobro oprati savršeno su mjesto za bakterije.
Spremate stare daske
Iako ih više ne koristite, i dalje spremate svoje daske u kuhinjske ormariće. A kao što smo već spomenuli, pukotine su savršeno mjesto za bakterije, čak i ako ih više ne koristite.