Mnogi u ovim vrućim, sparnim danima, osvježenje traže u hladnim i osvježavajućim komadima slasne lubenice.
Ma koliko je voljeli jesti, topla neće pružiti takvo osvježenje kao kada je dobro rashlađena.
Kako ubrzati proces i rashladiti lubenicu što prije?
Neki će reći da je najbolje cijelu lubenicu potopiti u hladnu vodu s dodatkom leda. Ali postoji jednostavniji, brži i praktičniji način.
Osim što ćete na ovaj način uštedjeti prostora u hladnjaku, brže ćete je rashladiti. Poštedjet ćete se i dodatnog posla svaki put kada netko od ukućana zatraži komad slatke i ukusne lubenice.
Pogledajte video i naučite kako jednostavno narezati lubenicu u tek 30- ak sekundi ili manje, a zatim je tako narezanu stavite u hladnjak ili kratko u zamrzivač. Manji komadi brže će se rashladiti.
Ako vam dolaze gosti i želite ih poslužiti s nečim primjerenim ljetnim vrućinama, kockice lubenice namočite u votku s voćnim okusom ili neki liker, a hladne osvježavajuće kockice omotane komadima pršuta i uz poslužene bruskete te slani sir u aromatiziranom začinskom bilju, bit će prava poslastica za sve.
U slast!
>>Ohladite pivo još brže s ovim jednostavnim trikom
Ma kuhano vino i klinčići su najbolji napitak za vručine. Ja otiđem i u saunu na plus 80 celzijevaca i kad izađem van na 38 nakon pola sata bude mi prohladno. Zimi pak pijem ledeni čaj sjedeč gologuz na snijegu, samo ispod jajca podbacim krpu neku da se ne zalijepe za led. Pijem iz dvolitrene kante sa gromadom od pola kile leda i kad to srćeš led ledeni na -5 okolina ti se čini ko ugodno topla.