Cijene u trgovinama, kafićima, restoranima i na tržnicama na našoj obali, a ponegdje i u unutrašnjosti redovito rastu s početkom turističke sezone. Stoga ne čudi što svaki treći Hrvat smatra da ga na Jadranu svake godine "oderu". Nažalost, niti ova godina nije iznimka.
Sezona se još nije ni zahuktala, a mnogi turisti već negoduju. Uz visoke temperature i jako sunce, mrak na oči naglo im može spustiti pogled na cjenike duž cijele obale. Tako su neki ostali zatečeni hamburgerima koji koštaju 35 kuna, običnim kavama koje se cijene 17 i pivom za koje treba izdvojiti 30 kuna. Ne govorimo o ekskluzivnom uvoznom pivu, već o onom domaće proizvodnje koje se u trgovini može kupiti za pet puta manju cijenu.
Jedna čitateljica poslala nam je fotografiju cijena pića iz, kako je navela, pekare u Hvaru.
– Na slici su cijene pića u pekari u centru Hvara. Slika je od prije pet tjedana. Ne želim ni razmišljati kakve su cijene sada u sezoni – napisala je čitateljica.
Javila nam se i druga čitateljica koja se požalila na cijenu pizze u jednom restoranu u Trogiru.
– U Trogiru u jednom restoranu pizza s plodovima mora normalne veličine tanjura za jednu osobu sada u sezoni košta 85,00 kn. Pa je li to normalno, ljudi moji – napisala je.
Kakva su vaša iskustva? Jeste li uočili previsoke cijene hrane i pića? Ako mislite da Vam neopravdano pokušavaju ''izbiti'' kune iz džepa, javite nam na e-mail javi@vecernji.net. Opišite nam ili pošaljite fotografiju kako su vam nerealno visokim cijenama "ispraznili" novčanike. Najbolje ćemo objaviti!
>>Svaki 3. misli da ga na moru 'deru'! Ako ste među njima, javite nam se!
Evo ga, svake godine isto. Naplaćuju koliko mogu naplatiti, nismo u socijalizmu već 25 godina. Jer kad bismo po nabavnoj cijeni, ni Večernji list ne bi smio koštati više od pola kune.