o, da

Muškarci, brak je dobar za vaše zdravlje! I to zbog ovih 'čudnih' razloga

Par
Foto: Shutterstock
12.06.2015.
u 11:48

Istraživači su otkrili da parovi koji zajedno žive imaju slične zdravstvene slike kao i osobe u braku

Ako ste pronašli osobu kojoj ste obećali vjernost i podršku i u dobru i u zlu, to može imati pozitivne učinke na muškarčevo zdravlje.

Pokazali su to rezultati istraživanja londonskog Instituta za obrazovanje u kojem je sudjelovalo više od 9000 osoba.

Osobe u braku boljeg su zdravstvenog stanja i dulje žive, a znanstvenici su zaključili da brak "najbolje djeluje" na žene koje su se udale u kasnim dvadesetima, ranim tridesetima i ostale u braku te posebice na muškarce, piše Daily Mail.

Istraživači su otkrili da parovi koji zajedno žive imaju slične zdravstvene slike kao i osobe u braku, s jednom razlikom – njihove respiratorne funkcije slabije su kod parova koji žive zajedno od onih koji su u braku, navodi se u objavljenim rezultatima istraživanja. 

Osobe koje nisu u braku ili ne žive zajedno češće će preskakati obroke, hraniti se nezdravo, češće provoditi noći u klubovima i voditi nezdraviji način života.

>>Pet pogrešnih razloga za ulazak u brak

>>TOP 7 razloga zašto pucaju veze i brakovi

Komentara 7

IM
Immanuell
12:29 12.06.2015.

Pazi zaključka na kraju "istraživanja", ako ne živite u uređenoj zajednici onda ćete preskakati obroke, nezdravo živjeti, obilaziti klubove...... Pa normalno, ako ne "cirkuliraš" nikad nećeš ni pronaći nekoga s kime bi mogao/la saviti gnijezdo. To se traži na vrijeme, tamo do 30 - te eventualno 35 - te. Kasnije je sve puno, puno teže.

Avatar petrolio
petrolio
12:27 12.06.2015.

koja bedastoća od članka...stvarno se svašta objavljuje

ZO
zoom
01:40 13.06.2015.

Da ak želiš dobiti triper na mozak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije