OSRAMOĆENA FIFA

Novi problemi za Blattera: Zataškao mito od 100 milijuna dolara?!

Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
07.12.2015.
u 09:07

Navodno je ISL, tvrtka koja se bavi sportskim marketingom, platila 100 milijuna dolara bivšem predsjedniku FIFA-e Joau Havelangeu i nekadašnjem članu izvršnog odbora Ricardu Teixeiri, a Blatter je to znao.

FBI istražuje sumnje da je suspendirani predsjednik FIFA-e Sep Blatter znao za mito od 100 milijuna dolara, ali ništa nije poduzeo te je čitavu aferu zataškao, donosi BBC.

Navodno je ISL, tvrtka koja se bavi sportskim marketingom, platila 100 milijuna dolara bivšem predsjedniku FIFA-e Joau Havelangeu i nekadašnjem članu izvršnog odbora Ricardu Teixeiri. Tvrtka je zauzvrat dobila unosna televizijska i marketinška prava 90-ih godina.

Blatter kaže da nije znao za nečasne radnje, no BBC tvrdi da je u posjedu pisma u kojem je Havelange pisao o primanju mita. U njemu je naveo da je Blatter "imao potpuni uvid u sve aktivnosti".

Inače, Blatter i Havelange usko su surađivali i prije nego što je Švicarac 1998. godine došao na čelo FIFA-e. Zanimljivo da je i da je drugom osumnjičenom, Brazilcu Teixeiri, dopustio glasovanje na spornim izborima kojima su Rusija i Katar dobili domaćinstva iduća dva svjetska prvenstva.

>> Istraga ne posustaje, u Švicarskoj uhićeno još deset dužnosnika Fife!

Komentara 5

NI
Neovisna Istra
11:56 07.12.2015.

Kosovari su podmazali dobro ovog starca ....

DU
Deleted user
09:29 07.12.2015.

A prije je sve bilo pošteno?

ST
Stipan
09:39 07.12.2015.

Jeli Šuker znao ? Ili je samo namještao utakmice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije