Volim kuhati i prijatelje kod kuće ugostiti uz večere. Oduvijek sam sanjala o svom restoranu, pa je logično da se javila ideja o ovakvim događanjima; ugodna večera uz klavir i poeziju – rekla je Alka Vuica koja četvrtkom u restoranu “Primošten” priprema razne delicije.
Uoči Uskrsa, u čast Isusove večere, spremila je sipe na buzaru s palentom, tunu u umaku od kapara, blitvu s komoračem i juhu od leće s repovima od škampa. Jela je nazvala po svojim pjesmama: “Sve za ljubav što triba”, “Ej, šta mi radiš”, “More zna”, “Alcatraz”.
– Gurman sam, volim jesti i probavati nova jela. Uvijek mi se negdje nešto svidi, pa kasnije to i sama spremam. Pritom dodam nešto svoje i eto raskoši novih okusa – govori Alka koja razmišlja i o izdavanju knjige svojih recepata “Alkine kuharice”.
Slučajno je te večeri svratila i Nina Badrić s D’Knockom iz “ET-a”, pa su Alka i Nina porazgovarale i o novim CD-ima koje obje pripremaju. Nini se posebno svidjela Alkina poezija. Večerima s našom Alkom, osim gostiju, zadovoljni su i u “Primoštenu”.
– Nije nam namjera na tome zarađivati. Želimo ponuditi nešto drukčije od ostalih restorana, osim ukusne večere gostima ponuditi i događaj, užitak – kaže Aleksandar Kottni, zadovoljni voditelj “Primoštena”.
Tako je Alka u četvrtak, uza zvuk klavira, recitirala stihove, a sljedećeg četvrtka mogao bi joj se pridružiti i Đani Stipaničev. Kako je krenulo, večeri će sigurno postati tradicionalne.
Nini se svidjela Alkina poezija. Alki se dopalo Ninino pjevanje. Nina je pohvalila Alkinu frizuru, a Alka joj je sugerirala da mora dodati nesto svoje. D\'Knock to vise nije mogao slusati i otisao je snimati novo remek-djelo...