19. Dalmatinska šansona

Arsenovim hitovima publici izmamili suze

19. Dalmatinska šansona
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/18
21.08.2016.
u 11:01

Pjevale su se uspješnice s talijanskog Sanrema, ali dobar dio izvedbi bio je posvećen i najpoznatijem Šibenčaninu, kantautoru Arsenu Dediću. Evergreene kao što su “Brodovi”, “Djevojka iz moga kraja” i “Ne daj se, Ines” izveo je Rade Šerbedžija

Kada govorimo o prvoj večeri već tradicionalne 19. Dalmatinske šansone održane pred šibenskom katedralom sv. Jakova gdje je publika tražila mjesto više, ne možemo ne parafrazirati voditeljicu Nevenu Rendeli koja je događaj prozvala sastavnim dijelom velike proslave 950. obljetnice spomena Šibenika europskim, svjetskim i hrvatskim hitovima.

Pjevale su se uspješnice s talijanskog Sanrema, ali dobar dio izvedbi bio je posvećen i najpoznatijem Šibenčaninu, kantautoru Arsenu Dediću. Evergreene kao što su njegovi “Brodovi”, “Djevojka iz moga kraja” i “Ne daj se, Ines” izveo je Rade Šerbedžija. Dirnuo je publiku, neke i do suza, još jednom dokazavši da Arsenovoj energiji nema kraja. I Helena Bastić pjevala je Arsena, njegove “Vino i gitare”, a nastupili su i 13-godišnja Mia Negovetić, Đani Maršan, Đani Stipaničev, Marko Škugor, Marko Tolja i Lara Antić, Renata Sabljak, Ivo Pattiera...

>>Arsenu za rođendan: 'Šibenski memento' je dobio i videoizdanje!

Komentara 1

Avatar gecdra
gecdra
12:12 21.08.2016.

rade pevo arsenija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije