Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve više obožavatelja

Baby Lasagna favorit je Dore, a popeo se i na vrh trendinga na hrvatskom YouTubeu

Foto: Youtube Screenshot
1/5
12.01.2024.
u 09:56

Mladi izvođač s pjesmom "Rim Tim Tagi Dim" nastupiti na Dori, a na natjecanje za hrvatsku pjesmu na Euroviziji je ušao kao zamjena za Zsu Zsu

Pjesma  "Rim Tim Tagi Dim" iz sata u sat postaje sve popularnija, a dokaz tome je i situacija na YouTubeu jer je pjesma Baby Lasagne prikupila preko 180 tisuća pregleda te je došla na prvo mjesto na hrvatskom YouTube trendingu. Mladi izvođač s ovom će pjesmom nastupiti na Dori, a na natjecanje za hrvatsku pjesmu na Euroviziji je ušao kao zamjena za Zsu Zsu koja je odustala od sudjelovanja na Dori.  Jučer je u medijima osvanula vijest da refren pjesme Baby Lasagne  'Rim Tim Tagi Dim' podsjeća na pjesmu 'Party In My Head' banda Pain.

– Pjesma ''Rim Tim Tagi Dim'' neodoljivo podsjeća, a samim time potencijalno je i plagijat pjesme iznimno poznatog švedskog benda PAIN. Refreni su praktički identični. Refren je prvih osam taktova skoro jednak. Pa i tekstualno se ne razlikuju znatno – izjavio je za  24sata veliki obožavatelj ovih švedskih metalaca koji je i jedan od administratora njihova službenog fan pagea. 
Marko Purišić, odnosno Baby Lasagna, kaže da je prije par dana već dobio poruke obožavatelja švedskog benda oko refrena. 

VEZANI ČLANCI

- Primijetio sam i ja da su nam prva dva takta slična, i onda se kasnije razdvajaju. Nisam nikoga svjesno krao - tvrdi Purišić. 
 Ako me optuže za plagijat? To nije dobra vijest, ali takve su stvari česte u glazbenoj industriji. Eto, ne znam, vidjet ćemo - zaključio je.  Mnogi su se zapitali tko se krije iza zvučnog imena Baby Lasagna, a riječ je o glazbeniku Marku Purišiću koji se na Dori već natjecao 2019. s bendom Manntra.  Tada je izvodio pjesmu ''In the shadows''. Osim toga surađivao je i s Marinom Jurićem Čivrom. Marko niže uspjehe i u inozemstvu. 

Zsa Zsa je morala pak razočarati svoje fanove i odustala je od Dore, a na društvenim je mrežama i objasnila zašto. 

- Dragi moji svi, vjerojatno ste već načuli o mom sudjelovanju na Dori 2024. ! Ali život se posložio tako da prije nego sam uopće uspjela progovoriti o tim uzbudljivim vijestima, čemu sam se jako veselila jer je sama prijava i sudjelovanje novost za cijelu moju zajednicu koja me sluša, a i mene samu (bas zato jer svi znate i da sam dugo odbijala otići na takva natjecanja), karte su se neočekivano posložile malo drugačije i nažalost moj prvi javni govor o Dori 2024. je drugačije prirode - o odustajanju. - napisala je pjevačica na svom Instagramu. Dodala je kako joj je žao što mora odustati jer je njezin tim puno truda uložio u ovaj projekt. 

VIDEO Hakiran Let 3! Mrle u očaju: 'Prijetnje hakera su sablasne!'

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dars
Dars
12:28 12.01.2024.

Posve u skladu sa ljevičarskim progresivnim svjetonazorom i kič Lgbtq+/-* paradom u što se pretvorila Eurovizija.

GA
Gajger
11:48 12.01.2024.

Baš zanimljivo, prije tjedan dana na istim ovim stranicama napisano je ovo: "Rezervna pjesma ušla je u konkurenciju Dore nakon odustajanja Zsa Zsa, ali bilo bi bolje da nije. Mada je autor sam rekao da ima tremu, pa ga je možda trebalo poslušati, ova varijacija davnih Dead Or Alive nedvojbeno je najlošija pjesma ovogodišnje Dore."

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije