Korak do Oscara

Benu Afflecku nagrada za izvanredno redateljsko djelo

Ben Affleck
Pixsell
04.02.2013.
u 10:52

Film "Argo", redatelja Bena Afflecka dobitnik je nagrade Udruženja redatelja Amerike za Izvanredno redateljsko djelo.

Ben Affleck se tako približio još jedan korak do prestižne nagrade Oscar za najbolji film. -Ne smatram se time pravim redateljem, no smatram da sam na dobrom putu- rekao je Affleck  koji je izostavljen iz popisa nominiranih za najboljeg redatelja američke Akademije u svojem pobjedničkom govoru u kojem se osvrnuo i na nagradu Oscar zbog koje kako kaže nije previše zabrinut.

\"Argo\", koji je nastao kao izazov Spielbergovom filmu o građanskom ratu u epskoj priči \"Lincoln\" u kategoriji za najbolji film, nakon dobivenih nagrada SAG i DGA (The Directors Guild of America), možemo reći da je blizu nagradi Oscar iako je gotovo nemoguće da nagradu Oscar za najbolji film osvoji onaj čiji redatelj nije nominiran.

Posljednji takav slučaj dogodio se 1989. godine kada je nagradu za najbolji film osvojio \'Driving Miss Daisy\' čiji se redatelj nije našao na popisu nominiranih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije