objasnila u podužoj objavi

Bivša ukrajinska Miss javlja da se ipak nije priključila obrani zemlje: 'Želim inspirirati ljude. Nije propaganda'

Foto: Instagram
1/5
28.02.2022.
u 15:58

Naime, nakon što su strani mediji proširili priču da se Lenna odlučila priključiti brojnim vojnicima, civilima i dobrovoljcima, javila se na Instagramu i otkrila kako je riječ o airsoft opremi i da je slike s tom opremom objavljivala kako bi inspirirala ljude.

Bivša Miss Ukrajine Anastasiia Lenna (24), ipak neće braniti Ukrajinu na bojišnici. Naime, nakon što su strani mediji proširili priču da se Lenna odlučila priključiti brojnim vojnicima, civilima i dobrovoljcima, javila se na Instagramu i otkrila kako je riječ o airsoft opremi i da je slike s tom opremom objavljivala kako bi inspirirala ljude.  

"Zbog trenutačne situacije, želim progovoriti. Nisam u vojsci, samo sam normalna ženi i samo normalan čovjek. Samo osoba kao svi ljudi u mojoj zemlji, Godinama igram airsoft, možete googlati što to znači. Sve slike koje objavljujem su tu kako bi inspirirale ljude. Imala sam normalan život u srijedu kao i milijuni drugih. Ne bavim se propagandom, osim kako bih pokazala da su Ukrajinke jake i moćne žene. Rođena sam i živim u Kyivu, tu je moj grad. Ukrajina je moja zemlja" napisala je između ostalog Bivša Miss u objavi. 

 

Podsjetimo, kako je pisao New York Post pobjednica izbora ljepote Miss Grand Ukrajine 2015. godine odgovorila je na poziv da brani svoj dom i pridružila se ukrajinskoj vojsci. Koliko je odlučna u obrani svoje zemlje i svog rodnog Kijeva dala je naslutiti i na društvenim mrežama na kojima je objavila nekoliko fotografija na kojima pozira u maskirnoj uniformi držeći u ruci oružje kojim vješto barata još od ranije.

"Svatko tko prijeđe ukrajinsku granicu s namjerom invazije bit će ubijen!", poručila je oštro protekli vikend Anastasiia u jednoj od objava te objavila fotografiju naoružanih vojnika koji blokiraju cestu i ulazak ruskih vojnika u grad. Podijelila je i fotografiju na kojoj su vojnici u šetnji s ukrajinskim predsjednikom Volodimirom Zelenskim kojeg je nazvala 'pravim i snažnim vođom', a na svom Instagram Storyju objavila je i nekoliko snimaka na kojima se vidi kako u streljani vježba linijsko gađanje.

Zadivljena otporom koji su ukrajinski vojnici pružili Rusima mlada manekenka, glumica i TV voditeljica poručila je da se "ukrajinska vojska bori na takav način da bi NATO trebao podnijeti zahtjev za ulazak u Ukrajinu". Podijelila je naputke ukrajinske vojske civilima da uklanjaju što više prometnih znakova kako bi zbunili ruske vojnike. - Uklonite sve znakove. Neprijatelji se ne znaju orijentirati po terenu. Pošaljimo ih ravno u pakao - poručila je Lenna je od početka invazije na svojim društvenim mrežama podijelila niz objava u kojima ističe i poziva podršku te traži donacije ukrajinskim oružanim snagama.

- Dođite i borite se s nama - uputila je manekenka otvoreni poziv svojim pratiteljima na Instagramu kojih trenutno ima više od 202 tisuće, a zanimljivo da je čak 130.000 pratitelja dobila u protekla dva dana nakon što je vijest o njezinom borbenom duhu i namjeri da brani Ukrajinu obišla svjetske medije.

Lijepa Ukrajinka, koja se može pohvaliti i činjenicom da tečno govori čak pet jezika,  nakon karijere u modelingu posvetila se obrazovanju te diplomirala marketing i menadžment na Sveučilištu Slavistik u Kijevu. Nakon završenog fakulteta radila je kao menadžerica za odnose s javnošću u Turskoj, a jedno je vrijeme bila zaposlena i  kao prevoditeljica. Uz neustrašivu misicu uz Ukrajinu su stala i brojna poznata lica među kojima je holivudski velikan Sean Penn koji trenutno u Ukrajini snima dokumentaran film o vojnoj intervenciji koju Rusija provodi u Ukrajini. O ratu koji divlja iz dana u dan progovorio je za američke medije. - Ako rat ne popusti vjerujem da će Putin napraviti najstrašniju pogrešku za cijelo čovječanstvo - izjavio je slavni glumac i redatelj koji je, baš kao i mnogi, ostao oduševljen postupanjem ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskoga. - Predsjednik Zelenski i ukrajinski narod uzdigli su se kao povijesni simboli hrabrosti i principa - istaknuo je Penn koji još uvijek unatoč opasnosti nije napustio Kijev iz kojeg je proteklih dana pobjeglo nekoliko stotina tisuća Ukrajinaca među kojima je i bivša pobjednica Eurosonga Jamala. Pjevačica je iz Kijeva pobjegla sa svojom djecom pet dana nakon što su ruski okupatori ušli u grad.

- Proveli smo skoro četiri dana u autu uz kratka zaustavljanja, bili smo bez hrane, koju u stanju šoka nitko nije ni pomišljao uzeti. Naše kretanje je izgledala tako da smo dva kilometra prošli za četiri sata - opisala je u suzama Jamala i na Instagramu objavila video s granice s Rumunjskom u kojem poručuje da se nada kako će iz ovog rata Ukrajina izaći kao pobjednik.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije