JADRANKA BARJAKTAROVIĆ

Crna Gora se vraća na Euroviziju, navodno se prijavila i pjevačica koja se povukla zbog skandala

Jadranka Barjaktarović
Foto: Instagram
1/6
30.09.2024.
u 23:00

Jadranka je prije dvije godine naišla na veliku osudu javnosti kada je na jednom nastupu 2020. godine izmijenila stihove pjesme i otpjevala 'Jači smo od Srbije'. To je izazvalo veliki revolt i kod njenih kolega, koji su tada njen potez prokomentirali negativno te je dobila zabranu ulaska u Srbiju.

Nakon dvogodišnje pauze Crna Gora će imati svog predstavnika na Euroviziji 2025. godine.

RTCG je raspisao javni natječaj za izbor kompozicije, a prema navodima, pjevačica koja je prva poslala pjesmu je Jadranka Barjaktarović, kojoj bi ovo bilo prvo pojavljivanje u medijima nakon skandala iz 2020. godine, kada se povukla iz javnosti.
 

Jadranka je prije dvije godine naišla na veliku osudu javnosti kada je na jednom nastupu 2020. godine izmijenila stihove pjesme i otpjevala 'Jači smo od Srbije'. To je izazvalo veliki revolt i kod njenih kolega, koji su tada njen potez prokomentirali negativno te je dobila zabranu ulaska u Srbiju.

GALERIJA: Znate li kako doista izgleda majka Marka Grubnića bez trunke Photoshopa?

Jadranka Barjaktarović
1/14

Ona se poslije skandala pravdala da ju je ponijela atmosfera i da nije nikome htjela nauditi, niti ga uvrijediti. Iako je pjevačici dozvoljen povratak u susjednu zemlju, ona je navodno odlučila da nikada više neće zapjevati u Beogradu, niti bilo gdje u Srbiji. 
Osim Jadranke navodno su  među prijavljenima za predstavljanje Crne Gore Danica Crnogorčević i velika regionalna zvijezda Boban Rajović.

 - Oduvijek sam govorio da bih volio sudjelovati na takvom festivalu jer volim izazove, a i pjesma koju bih predao morala bi biti drukčija. I samim tim bi se nešto dogodilo, da ne bude sve sterilno, ipak trajem 25 godina i potrebno mi je da me nešto pokrene. A što se tiče pitanja jesam ove godine predao pjesmu, to će se vrlo brzo saznati. Svakako mi je drago što će Crna Gora opet natjecati, rekao je Rajović za Kurir. 

VEZANI ČLANCI: 

Montesong će se održati 27. studenog 2024. godine u dvorani "Voco" u Podgorici, a pobjednik će se dobiti kombinacijom SMS glasova gledatelja i žirija. 

Crna Gora se prvi put kao neovisna država na Eurosongu pojavila 2007., te nije ušla u finale. U razdoblju od 2007. do 2020. sudjelovali na Eurosongu su sudjelovali 11 puta te bilježe tek dva prolaska u finale i to 2014. i 2015. godine kada većina balkanskih država nije nastupala što zbog financijskih razloga, što zbog loših rezultata u prethodnim godinama. Zbog loših rezultata odlučili su se povući s Eurosonga 2020. godine. 

VIDEO: U 89. godini preminula je glumica Maggie Smith

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije