Poznata pjevačica

Diskvalifikacija Nizozemaca prva u povijesti, a jedna Hrvatica bila je blizu izbacivanja

Foto: Reuters
1/18
11.05.2024.
u 19:28

Zauzela je četvrto mjesto, ali i prekršila stroga pravila natjecanja

Nizozemac Joost Klein diskvalificiran je s Eurovizije u subotu nakon što je švedska policija pokrenula istragu zbog optužbe za neprimjereno ponašanje prema članici produkcijske ekipe. Naime, obožavatelji su šokirani iako ovo nije prvi put da svjedočimo skandalu na Euroviziji. Ipak, riječ je o prvoj diskvalifikaciji prije finala.

Ako se prisjetimo, naša Doris Dragović koja je nastupila na Euroviziji 1999. godine s pjesmom "Marija Magdalena", a zamalo je bila izbačena, no srećom to se nije dogodilo. Naime, zauzela je 4. mjesto, ali i prekršila stroga pravila natjecanja. Tijekom izvedbe imala je snimljene različite vokale u sklopu pjesme, a na pozornici je s njom bio samo jedan prateći vokal. Norveška delegacija tražila je kaznu za Doris i naposljetku joj je oduzeto nekoliko bodova.

 

1/5

 

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, favorit za pobjedu na ovogodišnjoj Euroviziji je naš Marko Purišić - Baby Lasagna koji nastupa pod rednim brojem 23 u finalnoj večeri ove glazbene manifestacije. 

 

VIDEO: Trenutak kad je Baby Lasagna izašao na pozornicu s hrvatskom zastavom

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije