Dubravka Švegar

Domaća influencerica sa suprugom i kćeri uživala u Parizu, a ovo putovanje ostat će im u prelijepom sjećanju

Foto: Privatna arhiva
1/46
09.10.2024.
u 23:00

Našoj modnoj influencerici je njen deseti posjet francuskoj prijestolnici bio posebno uzbudljiv jer je to bio prvi let njene četverogodišnje kćeri Dive.

Dovoljno je reći - Pariz! Grad ljubavi, umjetnosti i avanture. Influencerica Dubravka Švegar naša je ovotjedna sugovornica u rubrici putovanje, a želju da posjeti ovaj inspirativan, povijesni i kulturni grad probudila je njezina četverogodišnja djevojčica Diva. Doduše, sudeći prema fotografijama, obje su imale istu želju - uživati u čarima Disneylanda! Svoju uzbudljivu francusku avanturu opisala nam je kroz slikovite doživljaje i nezaboravne uspomene koje će čuvati u srcu cijeli život.

- Ovo je bilo jedno od onih inspirativnih obiteljskih putovanja. Moja obitelj posjetila je neke od najpoznatijih znamenitosti grada svjetlosti. Od osvijetljenog Eiffelovog tornja do monumentalnog Louvrea, od bajkovite katedrale Notre Dame do prekrasne crkve Sacré-Cœur. Baš svaki trenutak bio je poput čarobnog sna. I usput smo čak posjetili i akvarij, jer svaka avantura zaslužuje malo iznenađenja. Pariz je zaista grad koji očarava dušu i budi maštu - s oduševljenjem nam priča Duda, kako je od milja zovu prijatelji, a ovo putovanje posebno je i po tome što se njezina kćerkica prvi put vozila avionom.

- Za moju kćer ovo je bilo prvo putovanje avionom, a prvi posjet Disneylandu i ove uspomene meni će, a vjerujem i njoj ostati zauvijek u sjećanju. Suprug Vlado i ja bili smo presretni što je vožnju avionom dobro podnijela, a njena radost tijekom leta potvrdila nam je da smo spremi i za daleka putovanja koja nas čekaju. Uživam istraživati svijet kroz putovanja, otkrivajući nove kulture, okuse i doživljaje. Kroz modu, dijelim svoj osobni stil i ljubav prema putovanjima s drugima. Biti majka me inspirira da istražujem svijet na potpuno novi način, kroz oči djeteta punih čuđenja i radosti. Svakim putovanjem stvaramo nezaboravne uspomene i proživljavamo nevjerojatne avanture. Sretna sam što mogu kombinirati sve svoje strasti u jedinstvenom životnom stilu - govori nam Dubravka te opisuje i zanimljivu anegdotu.

Foto: Privatna arhiva

- Naše putovanje bilo je prepuno nezaboravnih trenutaka, ali jedan od najslađih bio je kada je naša mala Diva, nakon pet dana istraživanja novih krajolika, iznenada izustila: "Hoću u svoj Zagreb!" Trenutak je bio podsjetnik da, bez obzira koliko smo uživali u avanturama i ljepotama drugih mjesta, ljubav prema domu uvijek ostaje nezamjenjiva. To je bilo posebno srceparajuće i podsjetilo nas na važnost povezanosti s našim korijenima i onim što čini naše srce sretnim. Svako putovanje nosi sa sobom posebne trenutke koji postaju dragocjene uspomene. Upravo ta spontanost i iskrenost dječjeg srca u izjavama poput "Hoću u svoj Zagreb!" donosi smijeh, radost i duboku povezanost s onim što nam je najvažnije. Ta mala, ali moćna izjava podsjetila nas je na vrijednost osjećaja pripadnosti i ljubavi prema domu.

Dubravki i njezinu suprugu ovo nije prvi put da su posjetili Pariz, a ono što je navela kao veliki nedostatak su gužve i užurban način života. - Ovaj grad odiše posebnim šarmom koji se teško može nadmašiti. Činjenica da sam već posjetila ovaj predivan grad deset puta jasno govori o njegovoj neodoljivoj privlačnosti. Jedan od nedostataka koji možda mogu navesti jest velika prometna gužva, što je čest izazov u većim gradovima. Međutim, ta gužva može poslužiti kao prilika za opušteno istraživanje pariških kutaka pješice, što s druge strane omogućuje uživanje u ukusnim kroasanima i drugim pariškim delicijama bez grižnje savjesti. Često su upravo takvi mali trenuci neočekivanog otkrića ono što čini putovanja najposebnijima. Susret s dobrotom i gostoljubivošću Parižana može obogatiti svako putovanje u ovaj predivan grad.

Njihova ljubaznost i pristojnost stvaraju posebnu atmosferu dobrodošlice, sličnu onoj koju osjećamo kod kuće - opisuje influencerica koja na društvenoj mreži Instagram broji više od četrdeset tisuća pratitelja. Ono što je iznova fascinira kod ovog magičnog grada jest upravo gastronomska ponuda, odnosno, slavna francuska kuhinja.

FOTO Pogledajte kako je izgledalo predivno putovanje influencerice Dubravke Švegar u Parizu!

1/48

- Francuska kuhinja obiluje raznovrsnim i autentičnim jelima koja oduševljavaju gurmane diljem svijeta. Neke od klasika francuske gastronomije uključuju: Boeuf Bourguignon - sporo kuhano jelo od teletine u crvenom vinu s povrćem; Coq au Vin - tradicionalno jelo od pilećeg mesa pripremljeno u crvenom vinu; Ratatouille - lagana i sočna povrtna mješavina tipična za francusku Provansu;. Quiche Lorraine - srdačna pita od slanine, sira i jaja te. Escargot - puževi pripremljeni u maslacu, češnjaku i peršinu. Ova jela predstavljaju samo mali dio bogate francuske kulinarske baštine koja svakako vrijedi istražiti i uživati u njoj - prepričava nam sugovornica.

A kada je riječ o Eiffelovom tornju, njegovoj ljepoti te strahu od visina Dubravka dodaje: - Moje iskustvo penjanja na njegov vrh čak pet puta dokazuje moju hrabrost i ljubav prema predivnom panoramskom pogledu na cijeli grad. Činjenica da nemam strah od visina omogućuje mi da u potpunosti uživam u jedinstvenom doživljaju koje pruža Eiffelov toranj.

Kada je riječ o smještaju te preporukama, ova Zagrepčanka u nastavku objašnjava: - Odsjeli smo u hotelu Saint Petersburg u samom centru Pariza, hotel koji smo dobili po preporuci od prijatelja. Mali boutique hoteli poput tog često pružaju posebnu atmosferu i personalizirano iskustvo koje obogaćuje boravak u gradu svjetlosti. Uvijek odsjedamo u drugom hotelu zbog istraživanja novih mjesta za smještaj kako bismo iskusili različite ambijente i stilove. Svaka nova destinacija nudi priliku za otkrivanje novih dragulja i otkrivanje posebnih kutaka grada. Moja preporuka za čitatelje bi bila istražiti male boutique hotele kako biste osjetili jedinstvenu atmosferu Pariza i stvorili nezaboravna sjećanja na svoje putovanje. Boravak u različitim vrstama smještaja poput boutique hotela, seoskih vila ili luksuznih apartmana omogućuje vam da doživite autentičnost odredišta na potpuno nov način. Svaki ambijent nosi sa sobom svoju priču i jedinstvenu atmosferu koja može dodati dublji sloj vašem putovanju. Upoznavanje različitih stilova smještaja također vam omogućuje da istražujete različite aspekte kulture i dizajna, pružajući vam širu sliku o destinaciji koju posjećujete. Stoga, istraživanje različitih ambijenata smještaja može donijeti nove uvide, inspiraciju i nezaboravna iskustva tijekom putovanja - iskrena je influencerica, koja, iako obožava ovaj grad, nikada ga ne bi mogla zamijeniti sa Zagrebom.

Foto: Privatna arhiva

VEZANI ČLANCI:

- Pariz bi definitivno bio inspirativno mjesto za život iz raznih razloga. Ovaj grad nudi bogatu kulturnu scenu, umjetničku inspiraciju i šarmantnu atmosferu koja privlači mnoge. Ipak, duboko ukorijenjena veza s Hrvatskom i Zagrebom kao domom nikada ne blijedi. Stoga, dok bi Pariz mogao biti privlačna destinacija za život, Hrvatska će uvijek ostati moja temeljna baza i sigurno utočište, gdje je srce mog doma. Kao model i modni influencer Pariz je svakako grad koji bi bio prvi moj izbor za život nakon Zagreba iz mnogih razloga jer ima izuzetno snažan utjecaj na globalnu modnu scenu zahvaljujući svojoj raskošnoj tradiciji, renomiranim modnim dizajnerima i prestižnim modnim događajima - priznaje sugovornica, koja osima s obitelji i suprugom, obožava putovanja i s prijateljicama.

- Obično i najčešće putujem s obitelji, ili samo sa suprugom. Putovanja s obitelji su posebno dragocjena iskustva, ispunjena ljubavlju i zajedništvom. Međutim, ženska putovanja s prijateljicama predstavljaju posebnu sferu opuštanja i povezanosti koju ne može zamijeniti ništa drugo. Dijeljenje avantura, smijeha i dubokih razgovora s bliskim prijateljicama stvara nezaboravne trenutke povezanosti i podrške. Takvi trenuci osnažuju prijateljstva i omogućuju da se osjećate potpuno opušteno i svoji u društvu onih koji vas najbolje poznaju. Zato, ženska putovanja su svakako posebna sfera koja donosi mnogo radosti i neprocjenjivih uspomena - ispričala je, između ostalog, Švegar koja je za kraj otkrila i gdje sljedeće planira otputovati.

Foto: Privatna arhiva

- Mnoge zemlje su na mojoj listi. Sljedeće gdje bih htjela otputovati... Moje srce zove za tropskom oazom, poput Sejšela ili Kariba. Sanjam o toplom suncu, pješčanim plažama i azurnim vodama koje bi mi pružile savršeni bijeg od zime. Još nisam sigurna koja će destinacija biti, ali znam da jedva čekam istražiti novu kulturu, okusiti egzotičnu hranu i uroniti u ljepotu tih rajskih otoka - zaključuje.

VIDEO Popularna Lile opisala je svog savršenog muškarca i osvrnula se na preljub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije