ZAFRKAVANJE S EKSTREMIZMOM

"Džihadska komedija" koju je BBC odbio ide na Sundance

Four Lions
Warp Films
09.12.2009.
u 15:51

Neovisni film satiričara Chrisa Morrisa "Četiri lava", koji su u Britaniji odbili i BBC i Channel 4, svjetsku premijeru doživjet će iduće godine na poznatom festivalu neovisnog filma u Utahu.

Chrisa Morrisa su 2001. proglasili "najomraženijim čovjekom u Britaniji" kad je emitirana njegova TV-emisija "Brass Eye" kojom je parodirao pedofiliju. Za novi film o samozvanim britanskim džihadistima sa sjevera Engleske Morris je, kako kaže njegov producent Mark Herbert, obišao Bradford, Luton, Leeds i druge sjeverne gradove i dobro pazio da ne uvrijedi islamsku zajednicu svojom parodijom:

- Chris je besprijekorno obavio istraživanje. Njegov film je nepropusan za fetve.

U propagandnim materijalima Sundancea film "Četiri lava" opisan je kao "komični tour de force o grupi samozvanih britanskih džihadista". Sam redatelj i scenarist Morris kaže da će njegov film o grupi nadobudnih bombaša samoubojica učiniti za islamske ekstremiste ono što je kultna komična serija "Dad's Army" učinila za naciste, tako što će ih prikazati "zastrašujućima ali i ridikuloznima".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije