Prošlo je puno vremena

FOTO Glumila je Pipi Dugu Čarapu: Danas ima 65 godina i vodi potpuno drukčiji život, a evo i kako izgleda

Foto: Profimedia
1/9
15.08.2024.
u 11:00

Inger je imala osam godina kada je dobila ulogu u dječjem filmu i seriji o Pipi. Inger je danas 65-godišnjakinja i ulogu Pipi dobila je na audiciji na kojoj je sudjelovalo 8 tisuća djece. Nakon uspjeha s Pipi imala je želju nastaviti s glumom ali svi su je vidjeli kao Pipi i glumila je uglavnom u kazališnim predstavama.

Vrckava djevojčica s pjegicama i crvenom kosom i pletenicama koja se odaziva na ime Pipi Duga Čarapa najjača je djevojčica na svijetu i njezinu priču svijetu je ispričala spisateljica Astrid Lindgren, a kasnije su njezinu priču o ovoj neobičnoj djevojčici i ekranizirali i uloga Pipi je pripala švedskoj glumici Inger Nilsson. Inger je imala osam godina kada je dobila ulogu u dječjem filmu i seriji o Pipi. Inger je danas 65-godišnjakinja i ulogu Pipi dobila je na audiciji na kojoj je sudjelovalo 8 tisuća djece. Nakon uspjeha s Pipi imala je želju nastaviti s glumom ali svi su je vidjeli kao Pipi i glumila je uglavnom u kazališnim predstavama.

-  Pipi je bila sasvim drugačija od mene, ja sam bila povučena djevojčica i karakterom različita od Pippa - rekla je Inger u jednom intervju. Otkrila je jednom prilikom i da joj je kao 15-godišnjakinji bila ponuđena uloga u jednom filmu u kojem je u nekoliko scena trebala biti sasvim gola, ali odlučila je odbiti tu ulogu jer je znala koliku štetu bi ta uloga napravila njezinoj karijeri. Od 2007. godine do 2018. godine glumila je u jednoj njemačkoj krimi seriji, a nakon toga se zaposlila kao tajnica u jednoj ordinaciji. Serija je stekla veliku popularnost u Švedskoj, ali i diljem svijeta, te je do danas reprizirana mnogo puta i u Hrvatskoj. 

Foto: Profimedia

Podsjetimo, priča o Pipi Dugoj Čarapi rodila se jedne tmurne zime 1940. godine u Stockholmu u Švedskoj, kada je sedmogodišnja kći Astrid Lindgren, Karin, oboljela od upale pluća. Tražila je od mame da joj ispriča priču o djevojčici koja se zove Pipi Duga Čarapa i priče jednostavno nikada nisu prestale.

GALERIJA Nova serija Nove TV inspirirana je istinitim događajem, a priča nikoga neće ostaviti ravnodušnim

1/71

Lindgren ih je svojoj djeci, njihovim rođacima i prijateljima pričala kako bi im misli skrenula s tragedija Drugog svjetskog rata, a kada je 1944. uganula gležanj, napokon je shvatila da ih ima vremena i zapisati.

VEZANI ČLANCI:

 

 

Zanimljivo, prvi izdavač ju je odbio, citirajući razloge zbog kojih neki i danas ispod oka gledaju na Pipi – preslobodna je, previše kontroverzna, neposlušna i sve čega se dotakne okreće naglavačke. U prijevodu – imala bi loš utjecaj na djecu. Međutim, drugi pokušaj bio je sretniji, izdavač otvorenijeg uma pristao je objaviti knjigu, a poslijeratnom Švedskom u hipu je zavladala prava Pipimanija.

VIDEO Pozadina otkazivanja koncerta Taylor Swift: Mladić (19) se nedavno priključio IS-u, planirao napad s još jednim

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije