Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li o čemu je riječ?

FOTO Javnost zabrinuo jedan detalj u izgledu kralja Charlesa, oglasili se i liječnici

Foto: Reuters/Pixsell
1/11
04.07.2024.
u 21:30

Koliko ovaj simptom intrigira javnost govore dostupni podaci od ranije, a prema njima natečeni prsti su u jednom trenutku bili sedmi najtraženiji pojam na Googleu u Velikoj Britaniji. Također, Charles se u prošlosti i sam šalio na svoj račun uspoređujući prste s kobasicama, najskorije u prošlogodišnjem BBC-ovom dokumentarcu 'Charles III: The Coronation Year'.

Britanski kralj Charles III. ovaj je tjedan prisustvovao još jednom svečanom događaju. Ovaj 75-godišnji monarh bio je u tradicionalnom posjetu Škotskoj uoči važnih izbora koji će se održati kasnije ovog tjedna u Velikoj Britaniji, a tom prilikom dodijeljeni su mu ključevi Edinburgha koji ljetos slavi 900 godina od postanka. Iako se Charles vratio službenim dužnostima nakon objave njegove zabrinjavajuće dijagnoze početkom godine, on još uvijek nastavlja s liječenjem karcinoma. Na najnovijim fotografijama s 'Ceremonije Ključeva' javnosti je za oko zapeo jedan detalj kod kraljevog izgleda.

Naime, sada su ponovno aktualizirani Charlesovi natečeni prsti ruke, o kojima se pričalo i prije saznanja o teškoj bolesti. O ovoj pojavi za medije su se oglasili i medicinski stručnjaci. - Natečeni prsti često su simptom zadržavanja vode u tijelu, što može biti uzrokovano brojnim zdravstvenim stanjima. Ovo stanje nastaje zbog upale i može biti posljedica artritisa, više bakterijskih infekcija ili čak tuberkuloze. Ostale mogućnosti uključuju visoke tjelesne razine soli, alergijske reakcije, nuspojave lijekova, ozljede i autoimune bolesti - izjavio je jednom prilikom za Daily Mail doktor Chun Tang, liječnik opće prakse i ravnatelj manchesterske bolnice Pall Mall. Spornu fotografiju Charlesovih ekstremiteta možete vidjeti u naslovnoj galeriji.  

GALERIJA: FOTO Kralj Charles tijekom parade kočija pozdravljao je okupljene, a cijelo vrijeme je bio vrlo ozbiljan

1/12

Inače, prsti oblika kobasice su službeno poznati i kao daktilitis. Nadalje, kako Chung tvrdi, ova pojava se ne može liječiti prije nego što se utvrde uzroci, a najlakši put ka tome je vađenje i analiza krvi. Koliko ovaj simptom intrigira javnost govore dostupni podaci od ranije, a prema njima natečeni prsti su u jednom trenutku bili sedmi najtraženiji pojam na Googleu u Velikoj Britaniji. Također, Charles se u prošlosti i sam šalio na svoj račun uspoređujući prste s kobasicama, najskorije u prošlogodišnjem BBC-ovom dokumentarcu 'Charles III: The Coronation Year'.

VEZANI ČLANCI:

 

Podsjetimo, od godine 1748. paradom pod nazivom 'Trooping the Colour' obilježava se rođendan britanskoga suverena, a ove godine parada se održala u subotu 15. lipnja i ovogodišnja proslava izgledala je malo drugačije nego prošlih godina. Tradicija je da u povorci sudjeluju članovi kraljevske obitelji bilo na konjima ili vozeći se u kočiji, a nakon toga se svi okupe na balkonu Buckinghamske palače kako bi promatrali let zrakoplova Kraljevskog ratnog zrakoplovstva.

Zbog zdravstvene situacije kralja Charlesa, kojem je dijagnosticiran rak u veljači ove godine, tjednima uoči ceremonije postavljalo se pitanje hoće li kralj uopće moći sudjelovati na ovogodišnjoj paradi. No, dva tjedna ranije iz palače je potvrđeno kako će kralj biti prisutan na paradi.

A tako je i bilo. Kralj Charles u povorci se nije pojavio na konju, kao prošle godine, već je bio u kočiji sa suprugom Camillom. Kralj je bio u svečanoj odori, a kraljica u bijelom kompletu. Njih dvoje tijekom vožnje pozdravljali su okupirane, a kralj je djelovao vrlo ozbiljno.

VIDEO: Goran Višnjić na predstavljanju Rimčevog robotaksija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije