JAVNO GA PROZVALA

Idu Prester zaprepastio užasan komentar jednog hejtera, podržali je brojni poznati

Zagreb: Promocija spota i početak kampanje „Štit”. uoči Međunarodnog dana za eliminaciju nasilja nad ženama
Foto: Karlo Klasic/PIXSELL
1/16
16.08.2024.
u 17:00

Voditeljicu je pogodila uvreda nepoznatog muškarca ostavljena na jednoj Instagram objavi od prije par dana. Odlučila je reagirati s ciljem da sebe i ostale žrtve internetskog nasilja ohrabri i motivira da budu što glasniji.

Pjevačica i voditeljica Ida Prester (45) ovih dana suočava se s gnjusnim komentarima na društvenim mrežama. Naime, Zagrepčanka je na Instagram profilu na zahtjev fanova objavila video u kojem otkriva tajnu svojih srebrnih čizmi, a jedan nepoznati muškarac iz čistog mira joj je uputio užasnu uvredu. - Jel ovo ona sparušena spodoba što dr** za ljudska prava? - napisao je i zgrozio sve koji su komentar vidjeli. Ida se tim povodom odlučila danas oglasiti i poručiti svojim mnogobrojnim pratiteljima da ne obraćaju pažnju na ružne riječi. 

Svoje obraćanje započela je: -  Zanimljiv fenomen. Hejteri će ženu prvo pokušat napast na temelju fizičkog izgleda, tu smo najosjetljivije, pretpostavlja se. Ako si krupnija, onda si debela krava ili krmaća. A meni vec ne znam koji put pišu - sparušena. To je valjda neki pogrdan izraz za mršavije zene. Sparušena spodoba. Kakva god da si, naći će ti soft spot - piše Prester pa nastavlja: - A i nastavak komentara je indikativan. Bavit se ljudskim pravima danas je uvreda sama po sebi, pokazivanje slabosti, nastranosti, budala neka.. - kazala je ljutito aktivistica.

Foto: Ida Prester/Instagram
Osvrnula se i na današnja vremena: - U čudnim vremenima živimo. Opsesije izgledom, statusom, samima sobom. Ljubaznost, briga za druge, iskrenost.. sve to više nije kul, često je predmet poruge, vidim i na tuđim profilima, kod svih ljudi koji se trude nešto promijeniti, veliko ili malo. Ne treba na to trošiti vrijeme, samo se fokusirati na svoj cilj - primijetila je, a zatim poručila: - Pišem ovo da samu sebe malo dignem, koji put me dočeka nespremnu. Nek nas ovakvi komentari motiviraju da budemo jos glasniji i strastveniji prema svemu što radimo. Ima jos puno energije i ideja u ovim nasim sparušenim tijelima - zaključila je pjevačica benda Lollobrigida.

VEZANI ČLANCI:

 

Ovo njeno obraćanje u komentarima su podržale brojne poznate osobe. "Meni je najjače kako najviše muškarci ostavljaju ženama hejterske komentare. Zašto, kako, zbog čega to mi je tako fascinantno baš bih voljela neku studiju provesti, što nam to toliko zamjeraju.. - komentirala je influencerica Sonja Kovač. Novinarka Ivana Paradžiković je pak nadodala: "Kad bi oči mogle vidjeti dušu, a ne samo tijelo, koliko bi drugačiji bili ideali ljepote? Ti nastavi sijati jer prelijepa si iznutra, a to ne prolazi", utješila je svoju kolegicu. 

Podsjetimo, Prester je nedavno na Facebooku najavila kako uskoro kreće s radom na novom projektu za HRT.

GALERIJA: Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

Zagreb: Promocija spota i početak kampanje „Štit”. uoči Međunarodnog dana za eliminaciju nasilja nad ženama
1/37

- Dragi moji, krećem s jednim divnim projektom za HRT, već godinama radim na ideji, sad napokon postaje stvarnost. Tražimo ljude koji su pobijedili razne životne traume i iz njih izašli još jači - bivše žrtve zlostavljanja, teških bolesti i poremećaja, bivše ovisnike/ce, ljude iz marginaliziranih grupa koji su pobijedili sve predrasude.  Snimamo pozitivne, inspirativne heroje koji će nas svojim pričama ohrabriti, koji puta i posramiti. A saznat ćemo puno i o nama samima, koliko smo otvoreni prema ‘drugačijima’ i spremni na pomoć i prihvaćanje. Ako znate takve priče, ili ste i sami jedna od njih - javite mi se u inbox, napisala je Ida.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
17:06 16.08.2024.

Ro je ona što je javno reklamirala i podvodila za Matanića

Avatar Miloradov mali
Miloradov mali
17:27 16.08.2024.

Kako duboke misli gđe Preter, naježio sam se. Stidite se svi vi koji za navedenu mislite da je plitka, naporna i iritantna.

PN
pošteni_načelnik
17:09 16.08.2024.

pimpica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije