Branko Đurić Đuro

Kakva Angelina? Tanja je moja inspiracija, pišem joj pjesme

branko djuric djura
20.01.2011.
u 20:50

Branko Đurić govori kako se s Bradom Pittom smijao medijskim nagađanjima o sebi i kolegici Angelini Jolie. Najseksi glumicu svijeta okarakterizirao je kao divnu osobu, baš kao i njezina partnera

Promocija albuma “Neka DJ odmah dole CJ” na scenu je vratila kultni sarajevski bend Bombaj štampu, mlađim naraštajima najpoznatiji po liku i djelu pjevača i glumca – Branka Đurića Đure. S obzirom na to da ga dugo nismo sreli, ovaj smo “dejt” iskoristili za ugodan razgovor te provjerili je li se sarajevski “mangup”, kao i njegova glazba, potpuno uozbiljio i zakoračio u mirne vode života.

U blues điru

– Pa malo smo sad u blues điru. Istina, najvećim dijelom jer imamo basista Amerikanca koji je kriv za zvuk na albumu. Ali ne mogu poreći i da smo malo mirniji. Logično! – kaže Đuro. Ovih dana potpuno se posvetio glazbenoj karijeri, koja je, s većim ili manjim pauzama, konstanta u njegovu životu.

– Kako god se to činilo izvana, nikad nisam bio osoba koja je ciljano usmjeravala karijeru u nekom od smjerova. Tako je i sad posve spontano ponovno došlo vrijeme za glazbu. Upoznao sam Ernieja, basista, povezao ga s dečkima iz grupe, uredili smo pjesme koje su se nakupljale deset godina i spojili se s Dallas Recordsom. Kunem se da nismo planirali comeback – govori pjevač, scenarist i glumac.

Prije nego što je je ponovno stao za mikrofon, s Angelinom Jolie snimao je ratnu ljubavnu priču te se tom prigodom družio s najpoznatijim hollywoodskim parom – Brangelinom.

– Krasne su osobe, oduševili su me neposrednošću i komunikativnošću. Jako smo slični. Ni njima ni meni karijera nije na prvome mjestu. Obitelj nam je najveći prioritet – iskreno će Đuro. Priče o simpatijama između njega i američke glumice zato ga uopće nisu dirnule, štoviše, njima se smijao skupa s Bradom Pittom i suprugom Tanjom Ribič.

I ruže i visoki tonovi

– Pokazao sam mu fotomontažu mene i Angeline, s mojom glavom na njegovu tijelu pa smo se obojica zapitali zar je moguće da postoje ljudi koji zarađuju od vlastite gluposti. To je zaista smiješno! Pisali su i da mi je supruga ljubomorna, da dolazi na snimanja, čupa kosu, ali više sam ja imao razloga biti ljubomoran na Brada Pitta nego ona na Angelinu – kaže Branko Đurić.

U svoju suprugu, s kojom ima kćeri Zalu i Elu, još uvijek je ludo zaljubljen. To je dokazao posvetivši joj dvije pjesme s novog albuma.

– Tanja mi je trajna inspiracija, napisao sam joj “Neka traje” i “Evo jedne što se svira na plaži”, a sudjelovala je i pjevajući nam prateće vokale. Jako dobro surađujemo i jedno smo drugome najbolja kritika. Kod nas ne rastu samo ruže, bude i glasnih tonova, ali se odlično razumijemo. S njom želim provesti svaki trenutak pa je želim imati i na poslu. Nema ništa ljepše od toga – tvrdi iskusni 48-godišnjak.

Komentara 2

MI
mica1111
09:23 21.01.2011.

...uvijek drag i simpatičan...

LI
liliZG
10:21 21.01.2011.

......ljudina i fin čovjek.................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije