SKANDAL U KRALJEVSKOJ OBITELJI

Kontroverzni sin norveške princeze priznao da je zlostavljao djevojku: 'Bio sam na kokainu...'

Foto: Profimedia
1/12
14.08.2024.
u 20:35

Pritisak javnosti i nepobitni dokazi stjerali su Mariusa u kut te je naposljetku pokleknuo. Putem izjave za medije otkrio je da boluje od nekoliko mentalnih poremećaja i ovisnosti o zabranjenim supstancama.

Marius Borg Høiby (27), sin norveške princeze Mette-Marit, priznao je krivnju i uputio ispriku svojoj 20-godišnjoj djevojci, Rebecci Helberg Arntsen, nad kojom je vršio fizičko i psihičko nasilje, prenosi Daily Mail. Također, posinak budućeg norveškog kralja u priopćenju za javnost upućenom preko osobnog odvjetnika ispričao se i vlastitoj obitelji.

Cjelokupna drama započela je prije desetak dana, kada je Borg Høiby uhićen u blizini dvorca Skaugum, službenog prebivališta kraljevske obitelji, i odveden u pritvor, nakon što ga je njegova djevojka prethodno prijavila zbog zlostavljanja u njezinom stanu u Oslu. Ona je potom hospitalizirana kako bi se isključila mogućnost potresa mozga ili spriječile potencijalne posljednice, a on nakon 30 sati izašao iz pritvora. Međutim, pritisak javnosti i nepobitni dokazi stjerali su Mariusa u kut te je naposljetku pokleknuo. Putem izjave za medije otkrio je da boluje od nekoliko mentalnih poremećaja i ovisnosti o zabranjenim supstancama

GALERIJA: Omiljena serija u Hrvata uskoro se vraća s novim intrigama, ali i emotivnim trenucima i dramatičnim pričama

1/37

- Prošli vikend dogodilo se nešto što se nikada nije smjelo dogoditi. Počinio sam tjelesne ozljede i uništio predmete u stanu pod utjecajem alkohola i kokaina koje sam konzumirao nakon svađe. Imam nekoliko mentalnih poremećaja, dugo se borim sa zlouporabom opojnih sredstava, zbog čega sam se liječio u prošlosti - glasi prvi dio priopćenja. U nastavku priznaje: - Konzumacija droga i moje dijagnoze ne opravdavaju ono što se dogodilo. Želim odgovarati za ono što sam učinio, a policiji ću se iskreno izjasniti. Za mene je najvažnije da se ispričam svojoj djevojci. Nije zaslužila ono što se dogodilo te noći, ni ekstremni pritisak norveških i stranih medija nakon toga - zaključio je.

Norveški magazin Se og Hør jučer je objavio fotografije iz stana u kojem se odvio spomenuti incident, a na kojima se može vidjeti u zidu zabijen nož te razbijeni luster. Dva anonimna izvora za isti list su izjavili kako policija u posjedu ima audiosnimke Mariusa koji zove žrtvu i prijeti joj paljenjem njezine odjeće i ostalih stvari. U tom trenutku sin norveške princeze negirao je sve optužbe, navodi The Times

VEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, u priču se uključila i Mariusova bivša djevojka i nekadašnja Playboyeva zečica Juliane Snekkestad. Naime, model i infuencerica je putem storija na svom Instagram profilu, koji je zaključan za javnost, napisala podužu poruku o vlastitim iskustvima s Borg Høibyjem, a ona glasi ovako: - Posljednjih nekoliko dana bilo je čudno i bolno. U posljednjih tjedan dana primila sam brojne telefonske pozive i poruke... u vezi mog bivšeg. Prvo, željela bih reći da sam mislima s onima koji su pogođeni ovim slučajem. Iako su najbliža obitelj i prijatelji znali za to, odlučila sam da više neću šutjeti. Jer zapravo ne mogu više šutjeti. I da vam odgovorim na vaše sumnje: da. I ja sam ranije bila izložena njegovom psihičkom i fizičkom nasilju. Psihičko nasilje je za mene bilo najbrutalnije. Ne dijelim ovo jer želim sažaljenje ili da se fokus prebaci na mene... To se već događalo. I njega se sada mora zaustaviti - stoji u izjavi bivšeg Playboyevog modela koju prenosi britanski Daily Mail.

Borg Høiby je uhićen pretprošlog vikenda u Oslu, prenosi People. Ovaj 27-godišnjak priveden je i zadržan u pritvoru 30 sati zbog incidenta u jednom stanu u glavnom norveškom gradu, a navodno ga je prijavila jedna 20-godišnja djevojka nakon što ju je, kako tvrdi, on 'psihički i fizički' napao te je hospitalizirana zbog potresa mozga. Marius je naposljetku pušten na slobodu.

Mariusov odvjetnik ispričao je za VG.no da je njegov klijent prijavljen za tjelesne ozljede, a policija je dan kasnije, u srijedu, objavila i opširnije priopćenje o incidentu. - Policija je izašla na teren nakon prijave nasilnog ponašanja tijekom noćnih sati u jednom stanu u Oslu. Mladić u 20-ima je uhićen, a idući je dan pušten iz pritvora - oglasili su se uz potvrdu kako je riječ o posinku prijestolonasljednika, princa Haakona (51). Također su potvrdili da je žrtva zbrinuta, no još uvijek nema informacije je li pretrpjela teže ozljede.

Princeza Mette-Marit sa svojim je suprugom 6. kolovoza trebala prisustvovati Olimpijskim igrama u Parizu, stoji službenoj web stranici Kraljevske kuće Norveške. No nakon recentnih zbivanja princ Haakon uočen je kako sam prati sportske priredbe u Francuskoj. Gledao je konjička događanja i atletiku te su ga fotografi uhvatili tijekom razgovora s princom Albertom od Monaka i princezom Aleksandrom od Hanovera. Kako pišu francuski mediji, princeza je ipak otputovala u francusku prijestolnicu na Olimpijske igre, ali kasnije od predviđenog.

VIDEO: Nevjerojatni prizori iz Imotskog! Thompson održao samostalni koncert nakon dvije godine pauze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije